Wpis z mikrobloga

Kolejny dzień w #pracbaza. Znowu się nasłucham gówno argumentów jak to komputery z jabłuszkiem są zajebiste i w ogóle genialne, dodają 300 procent punktów magii. Już mi się płakać chce.

Co ci ludzie mają, że na każdym kroku muszą podkreślać "zajebistość" tych swoich maszyn? Dla mnie to tylko pudełko, które ma wykonać określoną pracę i o 16:00 wyłączyć się i tyle. Ech, chyba się starzeję :(

ps. Steve nie korzysta już z komputerów Apple parę lat. Morzna? Morzna!

#oswiadczenie #oswiadczeniez #gorzkiezale #apple
Pobierz andreas1984 - Kolejny dzień w #pracbaza. Znowu się nasłucham gówno argumentów jak to ...
źródło: comment_ZnfYsgxNS4kuebOEno0ckzWwXe24CCsh.jpg
  • 116
niby wykopky takie oswiecone a walcza jak dzieci w piaskownicy.
Nie, moje grabki lepsze
Nie, bo moja lopatka
A wasaci fiansjerzy tylko sie smieja ze maja was w uscisku xD ze nie dosc to wasze jedyne tematy, ale jeszcze bulicie sowite sumy. I pozniej dziwota ze zniewolony narod skoro dla nich bozkiem moze zostac komputer lub jezyk programowania xD tfu
A ajfon srajfon, sprzet dla podludzi i kazdy o tym wie. Wydawac
@Mika @BOT_Ethan No czyli dla was zalozeniem jest, ze wszystko ma byc gotowe i dzialac out of the box i tyle, tak? To zmienia postac rzeczy, bo w takim wypadku rzeczywiscie mac bije na glowe reszte (chyba, ze ktos jest zapalonym graczem, albo grafikiem). Fakt, pod tym wzgledem mac jest najwygodniejszy dla casualowego uzytkownika, lub osoby wykonujacej proste prace na dokumentach.
@Ssssssssindriiiiiiiiiiiiiii: nie rozumiem Twojego toku myślenia takie funkcje jak wspomniany backup czy power Nap według mnie powinny byc out of the box o innych programach nie wspomniałem a jedynie o funkcjach dodatkowych ułatwiających prace z komputerem :)
@BOT_Ethan: Developera czego ;)? Mnie tam sie wygodniej pracuje przerobionym pod siebie linuchu.
@Mika No i takie funkcje jak backup sa out of the box praktycznie wszedzie dzisiaj. Co do power nap - nie mam osobiscie takiej potrzeby, bo pracuje na systemie rolling release, ktorego i tak recznie musze updatowac przynajmniej raz w tygodniu (ale za to jestem pincet lat przed murzynami :P). Defaultowo? Zalezy wlasnie od systemu jakiego uzywasz. Powinna
Dlatego Windows czy Linux muszą być systemami uniwersalnymi - co sprawia, że mogą być mniej wydajne i mniej stabilne niż zrobiony pod konkretną konfigurację MacOS.

@husky83: Czy masz na ten temat jakieś konkretne testy, czy to tylko Twoje osobiste przekonanie? Do czego jest porównywana wydajność? Do taktowania procesora czy może do ceny komputera?

Nie bardzo rozumiem też o jakiej stabilności piszesz ale żadnych problemów ze stabilnością nie mam od czasów Windows