Wpis z mikrobloga

Kolejny dzień w #pracbaza. Znowu się nasłucham gówno argumentów jak to komputery z jabłuszkiem są zajebiste i w ogóle genialne, dodają 300 procent punktów magii. Już mi się płakać chce.

Co ci ludzie mają, że na każdym kroku muszą podkreślać "zajebistość" tych swoich maszyn? Dla mnie to tylko pudełko, które ma wykonać określoną pracę i o 16:00 wyłączyć się i tyle. Ech, chyba się starzeję :(

ps. Steve nie korzysta już z komputerów Apple parę lat. Morzna? Morzna!

#oswiadczenie #oswiadczeniez #gorzkiezale #apple
Pobierz andreas1984 - Kolejny dzień w #pracbaza. Znowu się nasłucham gówno argumentów jak to ...
źródło: comment_ZnfYsgxNS4kuebOEno0ckzWwXe24CCsh.jpg
  • 116
@szaremyszki: przepłacanie 500-600% ? Porównaj podobne konfiguracje macbooka i np lenovo X1 lub dell xps. Przy najbliższej wymianie sprzętu biorę maca, bo jest zwyczajnie tańszy od innych o podobnych parametrach (jeżeli chodzi o półkę profesjonalną). A system? Jest ok - przynajmniej nie trzeba tracić czasu na zbędne konfiguracje.
@szaremyszki: #!$%@?ąc od wojny Apple vs. reszta świata, to uwielbiam sprowadzanie wartości sprzętu elektronicznego do wartości fizycznych podzespołów. Bo kupując komputer wcale nie płacisz za projekt, pomysł, oprogramowanie, wsparcie, serwis...
Działający komputer to o wiele więcej, niż trochę zlutowanych elementów. A jak "obiektywnie" wycenić ile jest warta praca programisty?
to tylko ludzie ludziom wmowili jakies wartosci dodane z tytulu mania ladniejszej klapki

@szaremyszki: cooo? Popracuj na thinkpadzie przez miesiąc, przesiądź się na miesiąc na maca i wtedy zdecyduj. ja po miesiącu pracy na służbowym zamierzam kupić sobie swoje jabłko bo jest ligę wyżej niż konkurencja jeśli chodzi o os, wykonianie wygodę pracy
@Elveen: ja cie rozumiem, ale moje zdanie jest takie ze wlasnie nalezy na to spojrzec bezdusznie materialnie . Nie mozna patrzec przez pryzmat marki ze sie ma cos premium bo to bez sensu. Czy masz malucha czy masz mercedesa i tak i tak stoisz w tym samym korku. No dobra. Moze masz wygodniej i masz klime. Ale stoisz tak samo jak ja. To poco? No tak - bo mozesz. I pol
@BOT_Ethan: pracuje na komputerach Apple od ponad roku głownie MBP ale tez Air jest prosta zasada te komputery poprostu dzialaja. Kilka rzeczy ktore jak dla mnie sa rewelacyjne (zaznaczam nie wiem jak na windowsie teraz to wyglada oraz co ma 10 oferować ale w 7 nie było takich opcji)
1. Time Machine - rewelacyjny backup danych. Mozna przeglądać jak karty całe foldery i odtwarzać poszczególne pliki.
2. Power Nap
3. Instalacja
@BOT_Ethan: No wlasnie przepracowalem na thinkpadach ponad rok, na macach podobnie i tych drugich nie chce na oczy widziec (niestety musze, bo taka praca -_-). Mac Os mnie drazni, poza tym i tak znacznie szybciej dziala moj t510 niz mbp. Jedno jest pewne, zawsze biore mac os przed windowsem, ale nigdy przed linuxem/bsd. Co do jakosci i ceny - mbp na pewno pod wzgledem ceny bije sporo na glowe, bo fakt
@laki1: dlaczego zaraz jesteś tak nieuprzejmy, że mnie nie stać, że piecze dupa itd? Po co to? Rozumiem, że ktoś sobie kupi sprzęt, pochwali się nim, przeżywa, ale nie codziennie, przy każdej możliwej okazji.
Moze masz wygodniej i masz klime. Ale stoisz tak samo jak ja.

@szaremyszki: jak będziesz pracował przez 8h w pracy dziennie wracał i pisał coś dla siebie to wygoda ma ogromne znaczenie zobacz na komentarz @Mika. Za to się ceni apple. Że odpalam kompa ni nie czekam 3h (wczoraj, win 8) jak zainstalują się aktualizacje albo po formacie nie męczę się z instalowaniem tony sterowników. Po prostu odpalam i mam.na