Wpis z mikrobloga

To jest jedno z najpopularniejszych w ostatnich dniach zdjęć w Brazylii. Zrobił je i opublikował na Facebooku Nelson Felippe. A furorę zrobiło nie tyle samo zdjęcie, co podpis, który zamieścił Nelson.

"Nie jestem uprzedzony. Uważam, że ludzie mogą robić, co chcą ze swoim życiem. Ale sądzę też, że to absurdalne, że byłem zmuszony patrzeć na taką scenę.

To, co każdy robi ze sobą, to jego problem, ale jeśli robi to publicznie – to już mnie obchodzi. I ja po prostu odmawiam oglądania takiej sceny i uznania ją za normalną.

Nikomu nie życzę źle, ale jednak ludzi powinno się chronić. Są pewne zasady społeczne – a to tu może być po prostu niebezpieczne. Jeśli dojdzie do tragedii, ktoś może nawet umrzeć - to kto będzie winny? Ja?

A przede wszystkim: to jest najgorszy z możliwych przykład dla dzieci. Co powiedzieć dziecku, które ogląda taką scenę? Dziecko stwierdzi, że to jest całkowicie normalne, aby czekać na metro stojąc na żółtej linii. A więc nie, nie podoba mi się ten facet tam. Radziłbym raczej iść za przykładem tych dziewczyn. Na metro czekajcie przed żółtą linią. Jak metro podjedzie, drzwi się otworzą, wtedy spokojnie podejdźcie i wejdźcie do pociągu.”

artpop - To jest jedno z najpopularniejszych w ostatnich dniach zdjęć w Brazylii. Zro...

źródło: comment_6VKV0kBjPlmkqLJTqIsBXG7vUypBkH6X.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RagnarLodbrok: wycinanie, ponieważ nie skorzystają z tego w taki sposób w jaki powinni korzystać. Tylko jako zabawka, mogłem napisać że wyciąć z tego organu potrzebne rzeczy i zostawić jako zabawke ;)
  • Odpowiedz
@RagnarLodbrok: nie spotkałem się z tym żeby aseksualiści walczyli o swoje prawa XD to też w pewnym sensie odchył, choroba nie powiesz że nie ale nie groźna wręcz przeciwnie może uchronić człowieka od chorób wenerycznych
  • Odpowiedz
@ossj: Jak uprawiasz s-x oralny, analny, bawisz się z laską zabawkami, masturbujesz się ręką, to też korzystasz z tego w ten sposób jak powinieneś. Ba, nawet anytkoncepcja zaprzecza powinności. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@krasecz: Przez jakiś czas kościół palił czarownice, a ciężkie n-------i były legalne i stosowane jako leki. Przez dłuuuuuuuuugi czas kobiety nie miały praw wyborczych.

Jak zwykle argumenty z d--y.
  • Odpowiedz
@tenkeidan: Umm do tej pory n-------i stosowane są jako leki. Więc to twój argument jest z d--y. Jak już pisałem homoseksualizm został usunięty z kanonu chorób nie z powodu dowodów, że nie jest chorobą tylko z powodów poprawności politycznej, bo żadne inne dane niż mieli nie zostały okazane. I mówię tu z punktu naukowo-medycznego a nie politycznego czy może religijnego.
Więc proszę nie mieszaj poprawności politycznej ( prawa wyborcze ),
  • Odpowiedz
@ossj: Jasne. Szczególnie jak twój partner/ty okaże się bezpłodny/a.

@krasecz: A--------a była dostępna w aptece - teraz jest nielegalna. K-----a była dodawana do coli - jw. To ty się doucz, bo widzę że nie znasz najpopularniejszych przykładów.

"Jak już pisałem homoseksualizm został usunięty z kanonu chorób nie z powodu dowodów, że nie jest chorobą tylko z powodów poprawności politycznej"

Więc proszę nie mieszaj poprawności politycznej
  • Odpowiedz
@tenkeidan: serio porównujesz chorobę do praw wyborczych kobiet?
Zrezygnowano z amfy bo są czystsze substancje o działaniu narkotycznym i bardziej przyjazne dla organizmu.
Jeżeli uważasz, że n-------i nie są stosowane w medycynie to jesteś mocno niedouczona.
To że coś było a nie jest i na odwrót to marny argument. Postaraj się lepiej następnym razem
  • Odpowiedz