Wpis z mikrobloga

Mirki. Ostatnio zauważyłem, że pomimo iż rapu słucham już prawie 10 lat (lvl 22 here), to zaczynam coraz bardziej wstydzić się tego gatunku muzycznego. Dzisiaj przykładowo zapuściłem (z podpowiedzi na youtubie) Gang Albanii - Wyprawa do kasyna. Patrzę: ponad 240 tys wyświetleń, pomimo że klip jest w sieci do dzisiaj. Przeważająca część głosów "na plus" pod klipem zapowiadała coś dobrego, chociaż #popek trochę odstraszał.
Puściłem i...

Trochę mi szkoda tego rapu.

#oswiadczenie #oswiadczeniezdupy #muzyka #rap i trochę #gorzkiezale
  • 24
@czarny_pisak: Słucham rapu ... niech wspomnę około 14 lat, na początku jako gówniak nie za bardzo rozumiałem o czym rapują ale i tak się jarałem (22lvl). Jakie jest moje zdanie na temat Popka, trzeba mieć to w dupie, muzyka obojętne jaka stworzona jest po to by się nią bawić nawet jak się jest #!$%@? mózgowo ćpunem masz prawo robić swój rodzaj muzyki. Rap nigdy nie ograniczał cię w jakiś schemat właśnie
@Nerax123: Ale tu nie chodzi chodzi tylko o popka. Kilka miesięcy temu usłyszałem po raz pierwszy AK-47. XD

Dawaj jakieś dobre podziemie. Bo od kilku lat (jakoś od 2011) nie mam pojęcia co się u nas dzieje. Ostatnie "wyjście na powierzchnię" które pamiętam to był Małpa, a hitem undergroundu był laikike1 (on już coś wydał na legalu?).
@JessePinkman_: Nie wrócisz, bo np taki Grammatik jest chyba przede wszystkim kojarzony z Eldo (albo Eldo z Grammatikiem?), a Eldo zamiast być kojarzony z naprawdę zajebistymi kawałkami ( choćby genialna "Plaża") jest wytykany palcami gimbusiarni przez swój jeden #!$%@? freestyle. #!$%@?. A z drugiej strony takie popki są na topie. XD
@czarny_pisak: Widzisz, ja natomiast pamiętam, jak wychodziła płyta PFK "Kinematografia" - wszyscy ją wtedy słuchali, ja też. Dla mnie to zawsze był i będzie wyznacznik jakości polskiego rapu. Potem poznałem Kalibra, wczesnego Peję nagrywającego ze Slums Attack i powiem jedno - ze świecą szukać w polskim współczesnym rapie rzeczy na podobnym poziomie. Dla mnie jednym z wyjątków jest ten utwór DKA - Jak by to było.