Wpis z mikrobloga

Masakra, największym wyskokiem dla niektórych wykopków jest jedzenia mięsa w post i jeszcze z tekstami, że na złość komuś. Czy gimnazjum ma dziś wolne?
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyśmiewanie cudzych wartości i przekonań jest oznaką braku własnych, realnych wartości.

@TheMan: Ciekawi mnie uzasadnienie tej teorii poza tanim populizmem pod plusiki.
  • Odpowiedz
niejedzenie mięsa w post jest po prostu głupie zwłaszcza dla katolików.
Post powinien oznaczać odpuszczenie korzystania z rzeczy unikatowych, cennych i trudnozdobywalnych.
Mięso masz teraz w każdym sklepie i nie jest to żadna udręka.
  • Odpowiedz
@TheMan:

Wyśmiewanie cudzych wartości i przekonań jest oznaką braku własnych, realnych wartości.

Łaj soł syriusz? Przypominam, że nie jesteśmy na stypie, tylko na portalu ze śmiesznymi kotkami wykop peel, gdzie na co dzień obrażamy niepełnosprawnych, dzeci bez rączek, murzynów, gejów, papieża i siebie nawzajem. Poważnie to, że ktoś wrzucił zdjęcie pęta kiełbachy to taki problem etyczny i upadek obyczajów, że trzeba się nad nim pochylić?
(sam nie wrzuciłem, ale nie
  • Odpowiedz
@Dutch: Dalej się oszukuj, obraża " niepełnosprawnych, dzeci bez rączek, murzynów, gejów, papieża" garstka bydła tak naprawdę, jak zwykle bydło z racji tego że jest duże, głośne i sra gdzie popadnie najbardziej rzuca się w oczy. Ja wiem, że koniecznie chcesz się poczuć członkiem stada, pewnie taki wiek - ale pora samemu wziąść odpowiedzialność za swoje czyny

Jeśli obrażasz "niepełnosprawnych, dzeci bez rączek, murzynów, gejów, papieża" to dlatego że jesteś
  • Odpowiedz
@Dutch: No bo fajnie podyskutować, a to o czym piszesz to właśnie ten rak który nie pozwala na rozwój tego portalu. Są osoby ze sporym (bo takiego trzeba) dystansem które mimo tego bydła o którym wspomniałem starają się wyszukać jakieś (resztki) wartościowych treści. Ale spora ilość ludzi którzy mogli by wnieść coś wartościowego zniechęci się po paru dniach jak zobaczy pierwszą cenzopapę czy dowie się że "Jasiu Mela jest cwelem
  • Odpowiedz
@duskhorizon: sednem mojego posta była to, że interpretatowanie tego, że ktoś się chwali spałaszowanym w post kawałem szynki jako degrengolady obyczajów i nowej Sodomy/Gomory jest mocno przesadzone.

Fakt, mogłem sobie w moim poście darować osobiste wycieczki, przepraszam.

Ano mogłeś, zwłaszcza to "pewnie taki wiek" mnie rozbawiło :) Przeprosiny przyjęte.
  • Odpowiedz
@TheMan: bo to nie są żadne wartości, tylko powtarzanie schematów wpojonych ludziom od dziecka przez społeczeństwo. Człowiek powinien mieć otwarty umysł i widzieć szerszy obraz. Zindoktrynowane od najmłodszego jednostki, które bez głębszej refleksji podążają "jedyną, słuszną drogą" tego kompletnie nie widzą.
  • Odpowiedz
@4kroki: Trzeźwo myśląca osoba może w każdym momencie zrewidować swoje wierzenia i przekonania, nikt nikogo tu nie trzyma na siłę, jeśli ktoś chce odrzucić dotychczasową wiarę, ma do tego prawo.
  • Odpowiedz
@sebek1987: ja tylko dodam ze wszyscy sie tsk chwala zarciem miesa a post to takze ograniczenie ilosciowe - jeden posilek do syta i dwa male. Nie wiem co komu przeszkadzs katolik ktory chce oddac szacunek temu w co wierzy, ale juz setki diet i glodowek to zajebistosc. Tsk, niektorzy maja wartosci, silna wole i odmowia sobie jedzenia miesa, przeklinania czy innej rzeczy, zaiste godne wysmiania xD ps. no faktycznie, papiez
  • Odpowiedz