Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +635
Kto pamięta tą aferę. Wtedy Polska to była jedna patologia, gdyby nie to, że rok później wszystkie patusy wyjechały do Anglii to bylibyśmy dalej Ukrainą 2.0
#szkola #patologiazmiasta
#szkola #patologiazmiasta
YamatosDeath +270
Za duża ilość kobiet na medycynie to realny problem służby zdrowia nad którym trzeba się pochylić. Kobiety nie chcą iść na wymagające fizycznie specjalizacje, ani nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Przeciętna studentka medycyny chce być albo dermatologiem albo pediatrą albo lekarką medycyny estetycznej. W obliczu zapaści kadrowej służby zdrowia powinniśmy wprowadzić parytet na studiach 50% miejsc dla kobiet i 50% dla meżczyzn, a być może uruchomić również jakieś programy wsparcia dla
#pilkanozna #golgif
@Kozzi: do taktyków nie musisz mnie wołać :)
wiesz, zawsze drażni mnie jak ktoś przedstawia PRZEPISY GRY W PIŁĘ NOŻNĄ we własnej interpretacji.
Po pierwsze, może i były przedstawiane wcześniej, ale żyję w Polsce i po to jest wydawana polska wersja, żeby jej używać.
Po drugie jak już tak biegle władasz przepisami - to osoba niepożądana a nie nieuprawniona ;)
Sęk w tym że jeśli w oficjalnych przepisach nie ma żadnego zapisu regulującego daną sytuację to pozostaje ona do interpretacji, a tu już zdania mogą być podzielone. To nic dziwnego.
dokleiłem jeszcze dodatkowo poniżej dwie kropki i nie ma nic wspomniane o takiej sytuacji.
To jest własnie niedoprecyzowanie przepisów, bo jest napisane co ma zrobić sędzia podczas wtargnięcia na pole gry podczas gdy piłka jest w grze a nie poza nią ;)
Na 100 % nie ma wzmianki o tym, czy sędzia wznawia grę, podczas znajdowania się osób towarzyszących, rezerwowych i niepożądanych...
Jak jest wymiana zawodnika, to po wymianie sędzia czeka na zajęcie przez asystenta swojej pozycji i dopiero wznawia mecz. Jak widać na gifie, to asystent nr 1 zostaje daleko za "akcją" :D
Podczas wprowadzenia piłki do gry, jeden z drużyny czerwonych znajduje się na połowie przeciwnika :D
dobra, kończymy temat :D
Bo nawet jeśli poruszyła się wzdłuż linii i wyszła za linie boczną to rozpoczęcie się powtarza :)
sumując, jedyne do czego można się przyczepić to tylko rozpoczęcia.
@Minieri: Grupa śmierci ( ͡° ͜ʖ ͡°)