Wpis z mikrobloga

@nomadicgoogler: a ja wciąż będę się upierał, że nie jest to jasno określone przez przepisy, bo mimo wszystko nie przypominam sobie i nie znalazłem nic w przepisach mówiącym o dodatkowej osobie przy rozpoczęciu no chyba, że jest to wyjaśnione w którymś okólniku od FIFY. I teraz zaczyna się pytanie czy możemy to podciągnąć pod korzyść.

Rozpoczęcie gry

po zdobyciu bramki rozpoczęcie gry wykonuje drużyna, która bramkę utraciła,
  • Odpowiedz
@nomadicgoogler: Ok, ale tak na chłopski rozum - jeśli w przepisach o wznawianiu gry nie ma wzmianki o nieuprawnionych osobach, a w przepisach o nieuprawnionych osobach jest napisane że sędzia nie musi przerywać gry jeśli nie wpływu na przebieg gry to według mnie jest jasne że gol został uznany prawidłowo.
  • Odpowiedz
@Ksiunc: przecież są mecze na wyższym szczeblu gdzie to się stało i gol został uznany. Kiedyś na wykop ktoś wrzucał. Jest tak jak koledzy ci piszą, sędzia musi wznowić jak zawodnicy są na swoich połowach.
  • Odpowiedz
@Minieri: Nie jest prawidłowy - jestem byłym sędzią [tylko okręgówka] ;)

Po golu gra musi być wznowiona na gwizdek. On nie miał prawa tego robić, bo na boisku były osoby nieuprawnione do gry. Jak osoba nieuprawniona wbiega na boisko, to jest gwizdek i rzut sędziowski- więc w ogóle nie miał prawa wznawiać gry.

Gola uznał, ale błąd sędziego jest.

@nomadicgoogler: co Ty pleciesz ! Gra normalnie może sie
  • Odpowiedz