Aktywne Wpisy

johnshepard2000 +32
Ten dzban już się nawet nie kryje i owarcie obraża ludzi robiących platyny grach i grających w "samograje". Do tej pory tłumaczył, że śmieje się jedynie z tych gier i nikogo nie obraża, ale w tym "materiale" widać prawdziwą naturę menelobijcy XD Boże jak ja nim gardzę i tym całym jego gronem, które uważa się za je*aną elitę.
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream
#kiszak #gry #youtube #twitch #stream
źródło: temp_file6208184931941700312
Pobierz

Jak mi ktoś jeszcze raz rzuci, że Linux/Unix > Microsoft na środowiskach serwerowych to ubiję. Owszem, jak się zainstaluje Unixa i skonfiguruje i... działa on 5 lat bez dotykania to tak, wszystko jest cacy. Do momentu kiedy trzeba coś zaktualizować choćby w potrzebie utrzymania bezpieczeństwa.
Zawsze, ale to zawsze po automatycznych updatach wszystko się w--------a. #zalesie ! ! ! !
NIGDY, ale to NIGDY na Microsofcie nie miałem podobnego problemu. Mam w swojej stajni maszyny pracujące na Windowsie 2003 w górę i nigdy nie zdarzyło się tak, aby po nawet największym update było jakieś większe bum...
na Unixach? Święto jest jak po minimalnym update nie w--------i się połowa usług...
I tak dzisiaj... doinstalowałem na jednym z serwerów paczuszkę, która doinstalowała/podmieniła na nowe gettext... i co? Straciłem dostęp do shella... a przy konsoli zdalnie widzę:
Shared object "libintl.so.9" not found, required by "XXX" - XXX wstawcie sobie dowolne polecenie systemowe/program :/
Nie mogę się nawet przelogować na admina bo nie działa chociażby głupie SUDO. #j--------------------c
Wchodzę na forum i co? "Przeciez to normalne, bo trzeba coś tam..." Fajnie... normalne, jak ktoś ma PCta w domu, na kolanach... a nie 300 km od biura... nie mogę zrobic nic! I gdzie mam zadzwonić? Do supportu? Którego? Microsoftu? Apple? K---a... muszę z---------ć 300 km aby odpalić głupie ldconfig... niech to wszystko c--j.
Nie czytać #nieczytac #gozkiezale #tobezsensu
Jeśli nie masz jakieś biblioteki to doinstaluj i spachuj.
#patchelf --set-rpath /usr/local/lib/gcc47 /home/handy/KSP/Launcher.x86Z tego co widzę to coś z bibliotekami jest p------e. Nie zmieniałeś czasem uprawnień?