Wpis z mikrobloga

Cześć, chciałbym zacząć coś nagrywać na YT - ot, może dwa-trzy filmiki w tygodniu z różnych gier. #minecraft się nadaje na początek, żeby zdobyć trochę popularności, czy lepiej uderzać od razu w to co się lubi? Jak wygląda sprawa z pustymi subami, o co chodzi z partnerami? Znajdę gdzieś normalny poradnik, nienakręcony przez MrDiodę, Reziego czy innych "fejmów" zaczynających na minecraftach?
#polskiyoutube
Wołam też @mandziok - może pomożesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@devPie: to zależy czy chcesz mieć grono debili i sławę i potem nagrywać dobre filmy z tego co chcesz czy zbudować sobie małe grono odbiorców i grać w to co się lubi od początku

Jak o co chodzi z pustymi subami? Ktoś kto się subuje a ma Cię gdzieś, puste konta, partnerzy to firmy które Ci płacą za to ze dajesz reklamy na swoich filmach.
  • Odpowiedz
@MekaS: Samą zasadę działania pustych subów rozumiem, raczej chodzi mi o to jaki to jest procent wszystkich subów, pod warunkiem że nie będę robił konkursów typu "daj suba, zalajkuj mi filmik i fanpage to i tak dam kod na PSC za 20zł kumplowi".
@xDawidMx: Nad skrzynkami w różnych grach się zastanawiałem, ale doszedłem do wniosku że mam takiego pecha że i tak nic sensownego by nie wyskoczyło, poza
  • Odpowiedz
@devPie: Minecraft i 2015 - nie.
Nagrywaj to co lubisz, czy to na czego temat będziesz mógł się wypowiedzieć - Wtedy przynajmniej mi się lepiej ogląda materiał (Gdy ktoś wie coś więcej niż przeciętny śmieszek o grze)

Na sam początek polecam sprawdzić forum letsplej.pl - Tam znajdziesz pokaźną bazę poradników nt. nagrywania, dyskusje, itd. Gdy już coś nagrasz, wstaw na to forum swój kanał do oceny - Od razu będziesz wiedział
  • Odpowiedz
@devPie: Jedno co mogę doradzić - skup się na tym co lubisz i to nagrywaj. Grając w to co lubisz stworzysz lepszy "content" bo nie zmuszasz się do grania w jakieś bzdury których normalnie nawet byś nie tknął, będziesz miał więcej zabawy podczas gry, masz wtedy więcej luzu i to wychodzi na materiale. Niby banał, ale większość zdaje się iść w kierunku robienia fejmu na siłę.
Sam chętnie stał bym
  • Odpowiedz
@devPie: Na samym początku szczerze oceń siebie - swój głos, wygląd. Nie wszystkie materiały trzeba robić z kamerką, jednak odpowiedni głos to jest mus. Jeżeli chodzi o standardowe show podzielone też na gameplay, to nie można wyglądać jak kompletne g---o.

Spokojne, jednak naprawdę dobrze zmontowane materiały z np. FPSów gdzie reprezentujesz wysoki poziom gry takiej rzeczy jak kamerka nie potrzebują, to zresztą dotyczy wszystkiego gdzie wkładasz mnóstwo pracy w montaż -
  • Odpowiedz