Aktywne Wpisy

zsokiemowocowym +101
Dzisiaj podsłuchałem, że młody bierze, pół dnia wolnego bo ma rozmowę kwalifikacyjną, to ja szybko myk do kierownika i powiedziałem, że on do żadnego dentysty nie idzie tylko jest zdrajcą i kłamcą.
#czujedobrzeczlowiek #pracbaza
#czujedobrzeczlowiek #pracbaza

Soothsayer +21
Zapasy uzupełnione, sen niezagrożony
źródło: 1000001509
Pobierz

Java czy .Net - Bardzo często ludzie pytają:
Co jest lepsze?
I w jaką technologię lepiej pójść?
W tym kontekście warto przeczytać ten, krótki art:
http://www.crazyengineers.com/threads/java-or-net-which-is-better-for-future-career.73827/
if(praca.isKorpo && canUnderstand(Hinglish)) {
choose = DEVLANG.CSHARP; // 2 % przypadków
} else {
Tylko c# :P
A tak serio, to mógłbym chyba w każdej technologii pisać, oprócz javy i php, totalnie nie podchodzą mi te języki
@h3xxx: zarobki się wahają w zależności od kraju..
na pewnym etapie nie chodzi już tylko o kasę
@alosha: gimbaza tak ma...
@ihwar: W Javie fajnie się pisze. A PHP? W PHP też można pisać poważne aplikacje...
@h3xxx: kasa przychodzi później. Ważne byś był dobry w tym co robisz...
absolutnie nie mówię że w php nie można pisać poważnych aplikacji, można, i java też jest dobra do wielu zastosowań, ja po prostu nie chciałbym w nich pracować bo nie lubie tych języków - nie mówie że są "złe"
nie osiagnełem jeszcze takiego "etapu" - ale jestem już na takim że nie wybrałbym javy za nawet odrobinę wieksze pieniądze - wysiłek który bym wkładał w prace byłby większy i nie opłacałoby mi się to
mvc jak najbardziej, ale akurat z nHibernate nie korzystamy, uzywamy DevExpress i w sumie tamtejsze XPO wystarcza do wszystkiego - chociaż częsciem sami budujemy modele niż z orm bo mamy pisane od dawna bazy przez różne ekipy i zalezności nie są tak proste
a wracając do tematu języków dodać tylko chciałem że chodzi mi o to że hmm, w c#, python, js czy nawet ruby lub c++ (bo też
@szcz33pan: Hibernate/nHibernate to ORM, to jeszcze coś innego...
Komentarz usunięty przez autora
A certyfikaty robisz?
ja w c# i w js w asp.net, ale też winformsy sie fajnie pisze, webserviceyy itd
nie ( ͡° ʖ̯ ͡°) ostatnio nie robiłem bo miałem robiłem przy takim niezaleznym projekcie, ale teraz zamierzam porobić certyfikaty jak się ogarne troche z życiem (czyli za jakies 3-4 miesiące)