Wpis z mikrobloga

@erbo:

Z tym że moja interpretacja ma sens, a twoja to też tylko interpretacja a do tego debilna w świetle jego innych wypowiedzi na ten temat.

OK, może jestem niedouczony. Będę wdzięczny jak zacytujesz mi wypowiedzi Krula utrzymane w tonie "szczepionki są (słowo-klucz: "są", a nie MOGĄ BYĆ) spoko/działają/ich skuteczność jest niekwestionowana/zalecam szczepić swoje dzieci". Tak ze 3.

Bo ja na razie widzę p---------e o tym, że guwniaki niezaszczepione
  • Odpowiedz
@Dutch:
No błagam, przecież twoja interpretacja tego tekstu, stwierdza że JKM uważa że szczepionki nie zmniejszają śmiertelności, co jest oczywistym debilizmem, który chcesz mu wmówić.
Natomiast moja interpretacja stwierdza że obecne państwo z przymusowymi szczepieniami, ma mniejszy przyrost niż wcześniejsze państwa w historii, nawet bez jakichkolwiek szczepień, co ma uzasadnienie w faktach.

Sorry ale poniżej godności jest dyskutowanie i porównywanie tych 2 interpretacji.
  • Odpowiedz
@erbo:

Sorry ale poniżej godności jest dyskutowanie i porównywanie tych 2 interpretacji.

Sam zaczynam czuć, że ta dyskusja jest poniżej rozumu i godności człowieka, ale dzięki za info.

To teraz wróćmy do meritum pls: zacytuj 3 wypowiedzi Krula (jeśli Cię to zadanie przerosło, to choć jedną), gdzie stwierdza on, że szczepionki są OK, że zmniejszają śmiertelność, że są osiągnięciem cywilizacyjnym, że zaszczepiłby swoje dziecko... powoli zaczyna mi brakować materiału do
  • Odpowiedz
@verizon: Tak naprawdę to nie warto tutaj podejmować tematu szczepionek i tego czy to ich wpływ. Istotne tutaj jest to, że JKM po raz kolejny twierdzi że wie najlepiej, a nie rozumi, nie zna się. Przyrost naturalny w czasach podanych przez JKM był zdecydowanie niższy niż ten obecnie notowany. No ale czemu pan Janusz miałby zajrzeć do jakiegokolwiek źródła, skoro on intuicyjnie wie najlepiej (topienie się lodowców, nieszczelne szyby w
  • Odpowiedz
@Dutch:
Nie notuje sobie w pamiętniczku wszystkich wypowiedzi króla, ale takie były.
Nawet ci ich poszukam, jeśli tylko wskażesz fragment gdzie stwierdza on że szczepionki nie zmniejszają śmiertelności.
Bo robisz klasyczną kurtyzanę z logiki, przerabiając spadek przyrostu naturalnego, na brak spadku śmiertelności.
  • Odpowiedz
@BongoBong:
No to misiu jeszcze dokończ swój wywód pisząc za ile lata podwoi się ludność Polski xD
(Przy OBECNYM przyroście! )
Klasyczną lewacką kurtyzanę z logiki teraz o-------ś.
  • Odpowiedz
@erbo: Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale 40000 lat temu nie było takiego państwa jak Polska. A więc to nie o ludności Polski mówi JKM. JKM mówi o liczbie ludności w ogóle. Ale skąd Ty masz to rozumieć.
  • Odpowiedz
@BongoBong: No to cię oświecę matołku. Przy obecnym przyroście (dane z 2012 roku) ludność Polski podwoi się za 25000 lat XD. Idź się ośmieszać ze swoją logiką gdzie indziej.

W tekście jest wyraźnie napisane że chodzi o OBECNY przyrost!!!
OBECNY przyrost jest wolniejszy niż wcześniejsze!
  • Odpowiedz
@erbo: Kolego. Ja podałem dane dla ludności świata, a ty mi wyskakujesz z ludnością Polski (skąd ty ją w ogóle wziąłeś? Ze słowa "obecny" oznaczającego "w tym czasie"?). Zakładam, że JKM porównując przyrost ludności świata na przestrzeni 40000 lat (bo przecież nie Polski), porównuje go do obecnego przyrostu na świecie. Używając terminu "obecny" ma na myśli porównanie do przyrostu dzisiejszego w tym samym miejscu (świat, nie Polska). Przeszedłeś jakieś specjalne
  • Odpowiedz
Nie notuje sobie w pamiętniczku wszystkich wypowiedzi króla

Dlaczego? Co masz na swoje usprawiedliwienie?

Nawet ci ich poszukam, jeśli tylko wskażesz fragment gdzie stwierdza on że szczepionki nie zmniejszają śmiertelności.

Może jeszcze mam Ci udowodnić, że boga nie ma? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zacytowałem wyżej kilka wakcynosceptycznych wypowiedzi Krula, a Ty, jako ta zepsuta pozytywka, powtarzasz w kółko Krul nie neguje że szczepionki obniżyły śmiertelność. To pokaż.
Dutch - > Nie notuje sobie w pamiętniczku wszystkich wypowiedzi króla
Dlaczego? Co m...

źródło: comment_hDRVo0Pfy22zhCNBGxyUShyajUZflkCi.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Swoją drogą jeżeli ludność świata przyrastała by w tempie 1,11% rocznie jak miało to miejsce na świecie w 2010 roku, to mając w 375 roku 100 ludzi na świecie (ludność całego świata), dziś mielibyśmy ich 7,2 miliarda.
  • Odpowiedz
@BongoBong: Misiu nie podałeś żadnych danych dla całego świata... Nie ma nigdzie w twoim wywodzie daty kiedy będzie nas 14 miliardów. Więc skończ robić kurtyzanę z logiki i wróć do szkoły.
  • Odpowiedz
@erbo: No to patrz komentarz wyżej. Ludność świata nie mogłaby przez dłuższy czas przyrastać tak jak to ma miejsce w obecnych czasach, bo nie zmieścilibyśmy się nie Ziemi. Po 40000 latach tak marnego wzrostu liczby ludności jak ten obecny nie zmieścilibyśmy się na Ziemi. Po 2000 latach takiego wzrostu z poziomu startowego liczby ludności: 100 000 miałbyś dla siebie 1 m^2 powierzchni na lądach świata.

No chyba, że kolonizacja Marsa
  • Odpowiedz