Wpis z mikrobloga

@enron: mówisz nie prawdę, ja mam lg g z 2013 i jeszcze wszystko śmiga dobrze, co prawda przez politykę lg nie ma lolipopa ale kitkat daje radę. Ekran ma przekątną 4.7 cala gdzie dopiero iphone z 2014 ma taką.

@kochmap: No i dobrze że dopiero w 2014, już iphone 5/5s ma moim zdaniem zbyt duży ekran - niewygodnie to się obsługuje jedną ręką... Nie wyobrażam sobie używania 5"
  • Odpowiedz
@jam_nick: 16GB w iPhone i 128GB SSD w MacBookach to już przesada jak na 2015 rok.

@rybak17: A czemu? Ja ostatnio kupowałem notebooka ojcu - i właśnie zamieniłem dysk na 128GB SSD. Bo komfort pracy to podstawa, a jak ktoś chce sobie filmy ściągać to i tak może je wrzucić na dysk na USB...
Sam potrzebuję więcej niż te 128GB, ale głównie ze względu na to że mam
  • Odpowiedz
@rybak17:

Obenca generacja MacBooków Air nie zmieniła się znacząco od 2010 roku.

Tyle, że air z 2013 i 2014 jest dokładnie tym samym laptopem, więc twój przykład jest kompletnie nietrafiony.
  • Odpowiedz
@enron: Dla większego komfortu. Wiem że w czasach Spotify i Zdjęć w chmurze to wystarcza ale dla wygody lepiej mieć więcej i się nie bawić w niepodłączanie dysków USB bo to przerabiałem i nie jest to komfortowe ;-)
  • Odpowiedz
@Pustulka: Obenca generacja MacBooków Air nie zmieniła się znacząco od 2010 roku.

@rybak17: No dobra, sprawdźmy:
- Core 2 Duo (SL9400) -> Core i5 (I5-4260U), wg geekbench wydajność wyższa ok. 2.5 raza
- RAM: 2 do 4GB, teraz 4 do 8GB.
- Geforce 320M -> intel graphics 5000
  • Odpowiedz
@enron: Dla większego komfortu. Wiem że w czasach Spotify i Zdjęć w chmurze to wystarcza ale dla wygody lepiej mieć więcej i się nie bawić w niepodłączanie dysków USB bo to przerabiałem i nie jest to komfortowe ;-)

@rybak17: nie każdy pstryka gigabajty zdjęć na miesiąc, nie każdy instaluje wieeelkie gierki (czy w ogóle gra), nie każdy ściąga na dysk wszystkie filmy z ostatnich lat i je tam
  • Odpowiedz
@enron:
- Trudno żeby przez 5 lat nie było różnicy, ta i tak nie jest wielka jak na 5 lat.
- 8GB Ram to nadal droga opcja, standardowo masz 4GB
- Zdecydowanie lepszy do czego? Na pewno nie do grania czy zaawansowanej grafiki. Obie karty są mało wydajne.
- Czas pracy wydłużył się dużo wcześniej

Zauważ że w międzyczasie przez te 5 lat co roku wychodził nowy odświeżony model gdzie
  • Odpowiedz
@rybak17:

Od 2010 roku robią takie mniejsze lub większe uaktualnienia.

Mógłbyś to napisać o każdym laptopie i telefonie w tym również samsunga.

Wsadzili nieco szybszy procesor i
  • Odpowiedz
- Trudno żeby przez 5 lat nie było różnicy, ta i tak nie jest wielka jak na 5 lat.

A czym ma się różnić? Jest mocniejszy, bez porównania dłużej trzyma na baterii, obsługuje aktualne standardy (USB3)

- 8GB Ram to nadal droga opcja, standardowo masz 4GB

Droga
  • Odpowiedz
@rekultywator3000: http://9gag.com/gag/aXpYdxP

I guess you forgot to compare the resolution (577 ppi for Samsung vs 326 ppi for iPhone), the CPU (2.1GHz Quad-Core for Samsung vs 1.4GHz Dual-Core for iPhone), memory RAM (3GB for Samsung vs 1GB for iPhone), camera (16MP for Samsung vs 8MB for iPhone) and two more sensors for Samsung. Basically, Samsung is better in every aspect and is about the same price as a one year
  • Odpowiedz
@enron: Zdaje sobie z tego sprawę, są ludzie którym wystarczy 32GB SSD do przeglądania facebooka, poczty i pisania.

@rybak17: z 32GB może być ciężko, babci w końcu zmieniłem na 40GB SSD (windows 7), żeby nie było wciąż problemów z kończącym się miejscem na dysku...

Co do fejsbuka, poczty itd. - większość ludzi właśnie do tego używa komputera, maniacy brandzlujący się parametrami sprzętu i ściągający (bo przecież nie kupujący)
  • Odpowiedz
I guess you forgot to compare the resolution (577 ppi for Samsung vs 326 ppi for iPhone), the CPU (2.1GHz Quad-Core for Samsung vs 1.4GHz Dual-Core for iPhone), memory RAM (3GB for Samsung vs 1GB for iPhone), camera (16MP for Samsung vs 8MB for iPhone) and two more sensors for Samsung. Basically, Samsung is better in every aspect and is about the same price as a one year old phone. Then again,
  • Odpowiedz