Wpis z mikrobloga

@weeman: Ale mam nadzieję,.że nie dyskwalufikujesz Xperii pod tym względem. Jak komuś nie chce się bawić w customizację, droga wolna, Lumie i iPhone'y zapraszają
Ja jednak wolę mięć większą kontrolę nad fonem i tyle
BTW Sony wypuściło jakiś czas temu AOSP dla Z3 developer.sonymobile.com/2014/11/06/android-5-0-xperia-z3-running-aosp/
  • Odpowiedz
@TheLaw: nie dyskwalifikuję. Cały czas tylko twierdzę, że telefon ma być taki sprawny w takim stanie w jakim kupujesz, a nie po customie. Nie interesuje mnie telefon za 2,5k, w którym tracisz gwarancję pierwszego dnia po wgraniu customa. Chcesz custom? Nexus! Tylko i wyłącznie.
  • Odpowiedz
@weeman: Rozumiem i zgadzam się z tobą, ale skoro 4.4.4 na Z3 chodzi aż miło, to po co narzekać i robić k**wę z logiki?
Wiem, że mało kogo przekonam do tel Sony, ale przynajmniej wyjaśniłem czemu wybieram tak a nie inaczej. Niech mnie nazywają hipsterem czy fanbojem Sony. Jestem zadowolony i kij innym do tego!
  • Odpowiedz
@weeman: Wiem, że to druga najważniejsza nowość po Material Design, ale widząc z jakimi problemami się lizak boryka, to może lepiej ochłonąc i nie dać się hype'owi? Zwłaszcza że podobno już na początku marca wyjdzie kompilacja 5.1 W KK można włączyć ART w opcjach programistycznych
  • Odpowiedz
@weeman: Może u ciebie nie było, fajbue ale fonów jest multum i może być różnie,
no to nwm skąd te żale na forach... Wiem, że nieraz po aktualizacji OTA dzieją się różne rzeczy, ja bym znalazł w necie plik TFT brandu Central Europe1 i zflashował robiąc wipe'y.
Może miałeś szczęscie? Nie zmienia to faktu, że brakuje trochę szlifów, bugi zawsze się znajdą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz