Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
@unster: dokładnie, szkoda
@waldyszczawik: Dziecko koszmarem na resztę życia. No rewelacja. Gościu, jesteś patologią i menelem umysłowym.
@grzegorz-zielinski: pieprzenie głupot. Pewnie nie powinna też mówić że jest katoliczką, jeśli nie chodzi do spowiedzi dwa razy w miesiącu albo jeśli zdarzy się jej zjeść hamburgera w piątek?
@waldyszczawik: Życie ze świadomością, że zabiło się swoje dziecko. Jeszcze lepiej.
500 zł akurat na przedszkole z wyżywieniem. Matka idzie normalnie do roboty, dwie rączki ma a dziecko to również jej decyzja. Skąd mniemanie o tym, że będzie harować za 500 zł miesięcznie? Taki niby światowy koleś a
Darujmy sobie te dywagacje na temat zarobków i pracy, bo mam to w dupie. Niech sobie dziewczyna robi co
@grzegorz-zielinski: Czyli w Twojej wizji świata nie powinna istnieć instytucja spowiedzi. Bo przecież jeśli ktoś zrobi cokolwiek niezgodnie z zasadami nadanymi przez Kościół już nie może siebie nazywać katolikiem? Może jednak w jakimś celu istnieje rozróżnienie na grzechy lekkie i ciężkie?
Wiele osób uważa siebie za katolików,
@waldyszczawik: Ale jej może przeszkadzać. Nie przeceniaj już tak swojego męskiego ego, jakoby do życia potrzebowała ciebie i twoich pieniędzy, a bez tego była niczym i żyła w nędzy. Płać połowę utrzymania dziecka, bo mu się to należy jak psu buda i tyle.
Jak mówiłem nikt nie broni być hipokrytą - pełno jest ludzi, którzy mają o sobie świetne mniemanie, opinię osoby dobrej dla ludzi, a za plecami najgorsze rzeczy o drugim powiedzą. Ludzi, którzy lekko traktują pewne
Niech ponosi konsekwencje swoich przekonań, niech dzielnie niesie swój krzyż!
Idealnie przewidziałem twoją reakcję. Ale słuchaj, to że ty pochodisz z wpadki, nie znaczy, że twoje dziecko też czeka ten los. Polecam planowanie rodziny.