Aktywne Wpisy
larine +2
Robiliście sobie test osobowości 16personalities (16PF)? Jakie typy osobowości Wam wyszły?
Mi wyszedł ISFP-T - Poszukiwacz Przygód. Sama nie wiem, czy się z tym zgadzam.
Mi wyszedł ISFP-T - Poszukiwacz Przygód. Sama nie wiem, czy się z tym zgadzam.
Ludzie o osobowości Poszukiwacza Przygód to prawdziwi artyści, choć niekoniecznie tacy, którzy spędzają czas, radośnie malując pejzaże. Choć często to potrafią. Chodzi raczej o to, że wykorzystują swój zmysł estetyczny i projektowy, a nawet własne wybory i działania, aby przełamywać społeczne konwencje. Swoimi eksperymentami lubią rzucać wyzwanie
LetMeStay +4
Nigdy nie widziałem na żywo nagiej kobiety. #przegryw
Musk też pojawił się znikąd założył tesle i produkuje nieziemskie samochody o genialnych parametrach. W dodatku pracuje na rzecz rozwoju energii elektrycznej. Planuje kolonizacje marsa no i ogłosił, że jest w stanie wynosić przedmioty 100x taniej niż do tej pory kto inny. W mojej opinii ten człowiek zapisze się w na kartach historii jako pionier w rozwoju eksploracji kosmosu.
#mojaopinia
Edit: bo wymienilem dwoch.
Von Braun konstruktor i tworca pierwszych rakiet na paliwo ciekle ( V2 ) zdolnych osiagnac pulapy bliskiego kosmosu. Ojciec amerykanskiego programu podboju przestrzeni kosmicznej.
Koroliow radziecki uczony. Architekt radzieckiej drogi do gwiazd :)
Obydwoje byli ojcami programow kosmicznych obu owczesnych poteg.
@vesterr: On stworzył PayPal, sprzedał go za krocie i stąd ma kasę ;)
@vesterr: może dla Ciebie znikąd, ale ja dobrze pamiętam jak już prawie dziesięć lat temu na Discovery (albo jakimś podobnym kanale, tego akurat nie pamiętam) pokazywali prototyp Tesla Roadster
Tesla - nie patentują i chętnie dzielą się technologią, bo dzięki temu powiększają rynek samochodów elektrycznych. Musk dobrze wie, że im więcej będzie samochodów elektrycznych tym lepsza będzie dla nich infrastruktura, tym mniej argumentów przeciw nim będzie i tym więcej będzie chętnych.
Lepiej mieć 20% rynku wartego 100 tryliardów dolarów niż 90% rynku wartego 100 miliardów.
Space X -
Zachowajcie ten wpis i przeczytajcie za 30 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@vesterr: No jeśli (współ)stworzenie Paypala uznamy za "znikąd" to faktycznie jest tak jak piszesz ;)
@vesterr: a ja wam powiem ze w #!$%@? naiwni jestescie
Komentarz usunięty przez autora
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Model_T to jest Ford T Speedster produkowany również w 1915 roku, czyli dokładnie 100 lat temu. prędkość maksymalna ok. 60 km/h ( ͡° ͜ʖ ͡°) Faktycznie drobna zmiana, rozumiem, że jeździsz podobnym ?
A co do nowych odkryć, to większość z niech jest związana z fizyką. Istnieje masa odkryć, które zostały popełnione chociażby w ostatnim 10cio leciu
Komentarz usunięty przez autora