Wpis z mikrobloga

Mirki, czy wpisanie certyfikatu ECDL w CV na jakieś stanowisko IT będzie odebrane jako śmieszny żart czy jednak pokazuje że znam Worda? Pytam serio bo w sumie wstyd mi to wpisywać, ale może będą jakieś profity ( ͜͡ʖ ͡€)

#cv #pracbaza #pytanie #ecdl
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wuut: w sumie to zależy od firmy. Jakbym ja przeglądał CVki to bym się uśmiechnął pod nosem i pomyślał, że masz poczucie humoru. Z drugiej strony jak wysyłasz do korpo to trzeba uważać :P Ostatnio dzwoniła do mnie babka, z pytaniem czy nie mam innego zdjęcia, bo dałem takie casualowe wycięte z urlopu w górach (było kulturalne, żeby nie było, że z plaży nudystów czy coś)
  • Odpowiedz
@krecikBMC: dzięki kolego, wrzucę gdzieś na sam sam koniec, może ominą :D ...a co do zdjęcia, to serio ktoś wymaga od informatyków by 'wyglądali'? przecież większość z nich siedzi cały czas przed kodem, nikt ich raczej nie ogląda więc nie rozumiem na co zdjęcia i wygląd (nie żebym był jakiś 1/10 czy nie potrafił się ubrać, po prostu mnie to ciekawi :D)
  • Odpowiedz
@wuut: Ja też nie wiem. No chyba, że jakiś wdrożeniowiec albo ktoś kto ma stały/częsty kontakt z klientem. No, ale bez przesady... Jeszcze by brakowało, żeby w garniaku po biurze łazić :P
  • Odpowiedz