Wpis z mikrobloga

@Migfirefox: ciekawi mnie ile dałaby pełna optymalizacja w porównaniu do Twojego projektu, podejrzewam że mogłoby to być do 25-30% lepszy stosunek oddawania ciepła do masy, ale nie podejmę się tworzenia definicji do tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
na pewno sprawiłoby to kłopot przy masowej produkcji, ale pojedynczy prototyp można by wyciąć z płaskiej blachy i złożyć do kupy...
@Migfirefox: do samego modelowania takich elementów z 2h do bardzo skomplikowanych 24h,
a do optymalizacji to zależy czy masz jakieś pojęcie o programowaniu, jeśli tak, składanie definicji w grasshopperze przyjdzie Ci naturalnie (bo interface jest dziecinnie prosty tylko algorytmy trzeba umieć układać)
moim zdaniem warto znać ten program bo ma ogromne możliwości zarówno w projektach koncepcyjnych jak i w prefabrykacji :)

Nie wiem czy dobrze Mi się wydaje czy dobrym rozwiązaniem
a do optymalizacji to zależy czy masz jakieś pojęcie o programowaniu, jeśli tak, składanie definicji w grasshopperze przyjdzie Ci naturalnie (bo interface jest dziecinnie prosty tylko algorytmy trzeba umieć układać)

@Gil-Galad: Nie napisałbym nawet "Hello World" w jakimkolwiek języku programowania.

Nie wiem czy dobrze Mi się wydaje czy dobrym rozwiązaniem byłoby gdybyś zrobił kilka rowków po obwodzie tej figury, zwiększyłbyś powierzchnie wytracającą ciepło, zmniejszyłbyś masę a wykonanie tego byłoby bajecznie proste