Aktywne Wpisy

kopek +24
Może mi ktos powiedzieć po co #rozowepaski robią sobie takie wielkie tylki? To jakaś oznaka atencji? Bo piękne to to nie jest. Doopa jak u konia i zazwyczaj zero p----i.

sikpi +52
Pan dziad łaskawy jest, oszczędza na drogach i na zusie i o takich rzeczach śmie jeszcze dyskutować
Co on myśli że mi łaskę robi czy co xD ja nie muszę u niego jeździć
#zycietruckera
Co on myśli że mi łaskę robi czy co xD ja nie muszę u niego jeździć
#zycietruckera
źródło: 17522100291998800761843845495845
Pobierz

W Build options mam wszystko ustawione tak:
http://prntscr.com/64aavc
W compilerze mam wskazany folder SFML/include, a w linkerze SFML/lib.
Dodatkowo w ogólnych opcjach mam zdefiniowane SFML_STATIC. Wie ktoś co jest nie tak? Powinienem przenieść jeszcze jakieś pliki do folderu projektu? Gubię się trochę w tym linkowaniu statycznym i dynamicznym. Jeśli to pomoże to korzystam z Code Blocks 13.12.
#cpp #naukaprogramowania
sfml-main(-d)W ustawieniach linkera powinno być jeszcze -d na końcu bibliotek SFML (w trybie debug) i -s w trybie release.
w której zakładce zdefiniowałeś SFML_STATIC, bo z tego wynika że w opcjach linkera - a powinno być w opcjach kompilatora.
I podaj jakie dokładnie błędy występują
@Hirunkan: A nie czasem na odwrót? Bo wydaję mi się, że gdzieś czytałem właśnie odwrotnie. :P SFML_STATIC zdefiniowałem w zakładce nazwy projektu, ale próbowałem też we wszystkich zakładkach na raz.
@EDIT zmieniłem i nic nie dało ;p
oraz w trybie release sfml-xxxx-s
definicja SFML_STATIC powinna być w zakładce nazwy projektu -> compiler settings -> defines
W main.ccp piszesz # include czy # include?
Jeśli się skompiluje poprawnie to pojawi się błąd windowsa, że brakuje bibliotek .dll
Przepraszam, że Ci dużo czasu zmarnowałem przez moją głupotę i niedopatrzenie :( I oczywiście dzięki za pomoc. Teraz wyskakuje błąd o braku .dll ale teraz już chyba wystarczy zmienić na statyczne