#kiciochpyta #excel #programowanie #pomocy #informatyka Mircy! Proszę o pomoc w formule excela. Mam w słupki poukładane liczby np: 1 2 3 4 5 8 9 0 Jak widać brakuje liczy 6 i 7 - jak zrobić to automatycznie żeby excel wskazał mi gdzie nie ma ciągłości kolejności? Dodam że w takim słupku mam po kilkanaście tysięcy liczb więc ręcznie nie da rady.
@l3cho: ciągłości chyba ci nie wskaże, przynajmniej nic o tym nie wiem... rozumiem, że chcesz mieć wartości kolejne? jeśli tak to można skorzystać np. z opcji "wypełnij a potem "serie danych".
@l3cho: @Wiktor426: @ghost1511: @corpseRott: Ludzie, VBA nie zostało stworzone po nic! Po co sobie tak utrudniać życie, przecież można napisać w VBA własną funkcję, która przyjmuje range jako parametr i koloruje te komórki, pomiędzy którymi nie ma ciągłości. Takie rozwiązanie będzie można zachować na przyszłość i oszczędzić sobie później czasu.
Jak to jest. Na pewnej grupie pracy napisali ze w byle korpo po studiach mozna dostać 10k na rękę ale z tego co sie orientuje nikt z moich znajomych nie ma takiej wyplaty. O której korpo i jakie stanowiska chodzi?
Mircy! Proszę o pomoc w formule excela. Mam w słupki poukładane liczby np:
1
2
3
4
5
8
9
0
Jak widać brakuje liczy 6 i 7 - jak zrobić to automatycznie żeby excel wskazał mi gdzie nie ma ciągłości kolejności? Dodam że w takim słupku mam po kilkanaście tysięcy liczb więc ręcznie nie da rady.
JEŻELI( A2<>A1+1; "ROZNICA"; "OK" ).Coś w ten deseń ;)
Ludzie, VBA nie zostało stworzone po nic! Po co sobie tak utrudniać życie, przecież można napisać w VBA własną funkcję, która przyjmuje range jako parametr i koloruje te komórki, pomiędzy którymi nie ma ciągłości. Takie rozwiązanie będzie można zachować na przyszłość i oszczędzić sobie później czasu.
@ghost1511: Wybornie milordzie :)