Aktywne Wpisy
![drogadonikad](https://wykop.pl/cdn/c0834752/2e1b2fd577aeff1b23482ac0147d6817ea935c5094095b1e0a5b03a0651e02a6,q60.jpg)
drogadonikad +35
![Mefedronka](https://wykop.pl/cdn/c0834752/f8f6a857356b819c0cdd849435ebf701c2fc934aeff5dcab0661d10083ed99f4,q60.jpg)
Mefedronka +66
Budyń z marchewką
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
![Mefedronka - Budyń z marchewką
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężn...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/67891d908aa8aad20940aa1a6571b96dc63ec8bf2607a7c4950d497883a275f0,w150.jpg?author=Mefedronka&auth=d92f7fecc9945041adbb15ac391ce20d)
źródło: Budyń Mefedronki
Pobierz
Na pytanie odpowiadają @BrowarPERUN i @BrowarOlimp - dzięki! :)
https://jerrybrewery.wordpress.com/2015/02/04/niestalosc-piwa/
#piwo #pijzwykopem #piwowarstwo
źródło: comment_5Vd90AiSUxiNYEB9RkXo5CL5zSrpo5ws.jpg
Pobierz@SenSprawiedliwego: xDDDDDDDD
@Alcoholic_Desacrator: Elokwentna wypowiedź.
I co innego jest wyraźna różnica w smaku, co oznacza spieprzoną warkę, a co innego delikatna. Dająca się wyczuć, ale minimalna – wtedy artykuł miałby sens.
Minimalna różnica może występować nawet w tych samych partiach: sposób i długość przechowywania. Ale to raczej przy zbyt ciepłym piwie, bo wystarczy schłodzić o 2 ° od sugerowanej i już jest spoko. :]
Nie wiem, ale przypuszczam, że w Niemczech mają lepszą kontrolę jakości i produkcji, a u nas nic się nie może zmarnować, liczy się tylko kasa i producenci mają
Nasi producenci, jeżeli dobrze przypuszczam, "gorsze" partie lubią rzucać w promocyjnej cenie na dyskonty typu Biedronka, bo się szybko rozejdzie, a nikt do Biedry
No i na końcu:
No to sorry, ale o
nie wydaje mi się, żeby w browarach koncernowych była segragacja piwa pt. "ta warka idzie do dobrych hurtowni, a ta do dyskontów".
W Niemczech wcale nie mają dużo lepszych standardów, jakoś zdarzało mi się pić niemieckie koncernówki Pilsa z diacetylem czy siarkowodorem. Nie mówiąc już o trudniejszych stylach, jak Dunkelweizen, gdzie różnice między butelkami tej samej marki bywały dość spore.
Tak na marginesie - nie sztuką jest uwarzyć piwo, które
Poza tym, czy Ty warzyłeś kiedyś piwo?
@BrowarPERUN: Komuś się taka sztuka udała? Gdybym zatkał nos i wypił duszkiem, to może, może... Ale bałbym się, że bym je szybko zwrócił.
Dobra. Nie chce mi się dalej dyskutować. Artykuł do małej poprawki i będzie spoko, aczkolwiek wydawało mi się, że takie o takich rzeczach wie każdy miłośnik piwa (bo ci biorący na sobotni wieczór czteropaka Żywca chyba nie
Ja prowadzę bloga o piwie kraftowym i piwnej rewolucji i nie będę przy każdym artykule tego zaznaczał. ;)
A co do piwa alpejskich mnichów, to coś nie bardzo Ci wierzę, że miałeś okazję próbować tyle warek ich specyfików, by móc to
@Goglez: Wino i miód pitny. Browaru niestety nie posiadam, bo chętnie bym spróbował.
A może możecie powiedzieć mi, dlaczego ~15 lat temu piwo Żywiec było jednym z najlepszych polskich piw (jeśli nie najlepszym), a od iluś lat jest jednym z najgorszych?
@Jerry_Brewery: Nie czytam Twojego bloga. Do artykułu dotarłem poprzez link wrzucony na portal ze śmiesznymi obrazkami...