Witam, Da radę uruchamiać aplikację w Intellij IDEA w trybie realase? Tworzę grę na androida i jak wrzucam ją na telefon zbudowaną w trybie release to wywala mi ją podczas wczytywania tekstur zaś jak wrzucam w trybie debug to działa. Chciałbym wiedzieć, gdzie dokładnie jest błąd... #programowanie #android #java #intellij
@ShadowkhaN: a te tekstury są dodane tak jak potrzeba? bo realese może szukać plików w innym miejscu. Z tym dokładnie problemem się nie spotkałem, ale w wielu innych języka programowania odpowiadający problem załatwiało zmiana dodania trybu tych plików tekstur na release, tutaj szukałbym czegoś podobnego.
@johanneskate1: Co oznacza dokładnie "dodania trybu tych plików tekstur na release " mógłbyś bardziej wyjaśnić ? Dodam, że gra się włącza, ekran główny jest, muzyka też, ale wciskając przycisk play ładuje tekstury i dźwięki i wywala w okolicach 90%. Dźwięki wczytuje na koniec, więc myślałem że to może być problem, więc dałem wszystkie dźwięki w komentarz, ale jednak dalej wywala :/ Dlatego chciałem uruchomić w trybie release poprzez kompilator żeby
@ShadowkhaN: Ja pisząc coś w C# WPF musiałem podczas release'u zmieniać tryb w jaki dodane są dodatkowe pliki z Debug na release. Może po prostu te pliki nie są w takim trybie. Daję wskazówkę, nie mam jednak czasu sam tego znaleźć, ani nie robiłem tego w aplikacji na androida. ;/
Da radę uruchamiać aplikację w Intellij IDEA w trybie realase? Tworzę grę na androida i jak wrzucam ją na telefon zbudowaną w trybie release to wywala mi ją podczas wczytywania tekstur zaś jak wrzucam w trybie debug to działa. Chciałbym wiedzieć, gdzie dokładnie jest błąd...
#programowanie #android #java #intellij
Dodam, że gra się włącza, ekran główny jest, muzyka też, ale wciskając przycisk play ładuje tekstury i dźwięki i wywala w okolicach 90%. Dźwięki wczytuje na koniec, więc myślałem że to może być problem, więc dałem wszystkie dźwięki w komentarz, ale jednak dalej wywala :/ Dlatego chciałem uruchomić w trybie release poprzez kompilator żeby
źródło: comment_Adawjwoq8lzJGWfQnse1ErVu3WC8bXwo.jpg
Pobierz