Wpis z mikrobloga

@CrazyHorse1849 spódzielnie to najgorsze g---o, utrzymujesz prezesów i ich akolitów, których pesel zaczyna sie od 4 i który dzierżą tam władzę od 50 lat. Ja we wspólnocie za 47m2 w bloku płacę 550 zł.
  • Odpowiedz
@CrazyHorse1849: Wiele spółdzielni mieszkaniowych, to najprawdziwszy relikt PRLu. Państwa w państwie z towarzyszem prezesem i jego dworem. Zarzadzają nie przejrzyście, nie gospidarnie. Nepotyzm I korupcja są powszechne. Ktoś musi za to płacić. I zgadnij kto płaci?
  • Odpowiedz
@statystyczny_yt: Cały świat drukował i bardzo dobrze o tym wiesz. Gdybyśmy nie drukowali to rodzime firmy by upadały bez pomocy/były wykupowane przez zewnętrznych inwestorów za grosze.
  • Odpowiedz
@Gieraryhir: uogolniasz, zobaczymy za 10 lat jak będziesz w dupie bo na żaden remont nie ma kasy itp. spółdzielnie z większości przypadków posiadają znacznie wiekszy teren, wiele zieleni o którą trzeba zadbać, porządne place zabaw itp a to są koszty. spółdzielnie też wbrew oponi wiele kasy wydają na modernizację czyli ocieplenia, w tych twoich 40 m zakład że nie masz piwnicy.
  • Odpowiedz
@CrazyHorse1849 Ja mam własnościowe około 50m2 i płacimy około 700 na miesiąc. Dużo zależy od spółdzielni i jej wielkości. Dodatkowo w poprzedniej nieruchomości płaciliśmy około 900 za 40 M2 przy zrzeszeniu lokatorskim.
  • Odpowiedz
  • 6
@CrazyHorse1849 twoim problemem nie da sprzątaczki na minimalnej, które są intskz firmy zewnętrznej, a stare leśne dziadki z zarządu co sobie też dali te 40% podwyżki. A jak mają kilkadziesiąt k pensji to już się sumuje
  • Odpowiedz