Wpis z mikrobloga

@Sarpens:

Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości

To, że nie kieruje się bydlęcą logiką narodowców z Polski, nie oznacza, że nie mam szacunku do ludzi, którzy zginęli. O tym się powinno pamiętać, ale wejdź na niezalezna.pl czy inne siedliska chorych prawicowców. Ci zakompleksieni ludzie wykorzystują to do siania nienawiści, nie do upamiętniania ofiar.

Ja Cię nie nazywam samochodem, bo
: niektóre "polaki-robaki" i tak beda jeszcze tysiącleciami mieć ból dupy o użycie "polskie obozy"

@mentosh: za to haniebne poniżenie wszystkich więźniów obozów i ich rodzin, na ich miejscu podałbym cię za to do sądu.
Jesteś nic nie wartym człowiekiem, pisząc tego typu tekst. Mam nadzieję, że polecisz na #czarnolisto u jak największej licznie osób.
Nie mam do ciebie nawet odrobiny szacunku.
@qlimax3:

Nie mam do ciebie nawet odrobiny szacunku.

Do czytania ze zrozumieniem najwyraźniej też nie masz szacunku. Mówię o krzykaczach z niezalezna.pl i reszcie uprzedzonych narodowcow.

lel, colego łaskawie nie łykaj tak mocno propagandy zwycięzców

@dex_ter: co to niby za propaganda zwyciezcow i jak to sie ma do bolu dupy cebulakow/gimbazy z kanalu kolonko, ktorzy o oswiecimiu wiedza tyle ile zobaczyli na youtube?
@mentosh: Ale ty wiesz, że 'polskie obozy' to element propagandy Goebbelsa? Mimo że sam dawno już gryzie piach to jego zamysł jest ciągle żywy. Nie powinniśmy moim zdaniem przyzwalać na takie określenia, w myśl zasady 'kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą' - to też słowa Goebbelsa.

Sam kiedyś miałem podobny stosunek do tego sformułowania co ty, ale jak sam zauważyłeś to jest takie 'niefortunne' i 'idiomatyczne', szczególnie to drugie sprawia,