Wpis z mikrobloga

Tak sobie czytam wpisy o #tinder i #badoo i o tym jakie tam wszyscy niby mają jakieś #!$%@?, że same seby albo karyny i nie idzie nikogo sensownego znaleźć... I tak się zastanawiam:

1. Ile z mirków/mirabelek zareagowałoby na rozpoczęcie rozmowy przez kompletnie nieznajomą osobę w jakimś, dajmy na to, maku, pociągu czy ogólnie gdzieś, gdzie zwykle jest możliwość spędzić te kilka minut przy okazji na jakiejś rozmowie. Bo mi się udało w ten sposób jakiś dialog w miarę sensowny nawiązać jedynie z osobami zza granicy albo osobami, które raczej są przez ludzi imionami. Nie typowe lumpy czy sebixy (chociaż też się zdarzało), tylko zwykli, przypadkowi ludzie z wpisanym na twarzy zmęczeniem z życia.
2. Ile z was wychodzi z rozpoczęciem takiej rozmowy? Ja, jak czasem próbuję, to często dostaję w zamian zdawkowe odpowiedzi albo słyszę "a my się znamy?"
3. Z iloma poznanymi w ten sposób osobami udało się nawiązać jakąś dłuższą relacje?

#kiciochpyta #podrywajzwykopem #pytanie
  • 13
@Pieczarka: Polaczki są zbyt mało otwarci na drugiego nieznajomego człowieka. Sam Khul Testo nagrał o tym film. W Polsce jak się będziesz się patrzył na kogoś nieznajomego ciągle to zapyta Cię pewnie : czy nie chcesz w ryj? Lub coś w ten deseń. Za granicą drugi człowiek miło zapyta się Ciebie czy się czasami nie znacie. Kwestia wychowania. My Cebulaki dalej w tej kwestii bardzo daleko za zachodem.
@Saliwan: wg mnie kwestia trafienia w odpowiedni moment i nastrój drugiej osoby, czasem uda się pogadać sensownie a czasem "HURR DURR #!$%@? STULEJO BO MOJ MEN MATI CI #!$%@? LEPE Z UCHA NA RYJ PASZTECIARZU"
@Pieczarka: Widzisz u mnie to wygląda troche innaczej. Sam wyglądam jak seba i ratuje mnie to że podobam się kobietom. Wazna jest tez pewnosc siebie i humor. Ale to juz chyba kazdy wie :P
@Pieczarka: Ziomek ja umawiając się z kobietami nawet na drugiego browara nie miałem ( ͡° ʖ̯ ͡°) Często one mi stawiały i nie czułem się z tym źle. Ważne jest podejście, jeśli zaakceptujesz siebie ze swoimi wadami to staniesz się bardziej atrakcyjny. Możesz wyglądać jak shrek ale mieć taką pewność siebie że gdy wbijasz na impreze to czujesz sie jak bys byl szefem tej imprezy a wszystkie
@Saliwan: chodzi mi bardziej o to, że nie widzę możliwości nawiązania jakiegoś sensownego dialogu który niekoniecznie ma na celu wyrwanie loszki. Bo bajerka taka trudna nie jest dla mnie.
@Pieczarka: Mówisz o portalach randkowych które mają służyć właśnie podrywaniu. Jeżeli różowy olewa to znaczy że chyba pomylił go z fotką czy inną strona gdzie może zdobyć atencję.