Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +351
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz
vieniasn +77
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

na miesiąc przed końcem umowy przyszli technicy z Netii wymienić mi router, bo stary był uszkodzony, tzn co chwilę rozłączało itd. Dostałem Netia spot 2, natomiast stary został przez nich zabrany. Nie dostałem żadnego pokwitowania (mój błąd, że się nie upomniałem), powiedzieli mi, że nie będzie problemu, mam na koniec umowy zwrócić nowe urządzenie i będzie po kłopocie. I tutaj pojawił się właśnie problem. Dzwoniłem kilka razy, za każdym razem padał ten sam tekst, że wysłali zlecenie do magazynu w celu sprawdzenia, ze posiadają mój router. Potem 2-3 tygodnie ciszy i pisma z upomnieniem.
Dzisiaj przyszło mi pismo (bodajże) po raz trzeci i znowu będę dzwonił do nich. Tylko nie wiem czy ich postraszyć UOKiK-iem, czy co robić? Macie jakieś doświadczenia? Ostatnim razem pomógł mi @silent_digger, ale widzę, że już nie ma konta na wypoku:/