Wpis z mikrobloga

Nie grałem w takie gry jak Skyrim, Dishonored, Risen 2 & Risen 3 i wiele innych. Moje pytanie jest proste - czy da radę za kwotę 1500 zł złożyć komputer który uciągnie te gry w rozdzialce 1280x### grafika na medium high, jezeli tak może ktos cos zaproponowac ? #komputery #pcmasterrace #gry #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dobra chyba tyle wystarczy. Myślę, że kolega ma wystarczająco dużo info jak wydać te 1500zł lub co zrobić jeśli może trochę dorzucić. Tyle ode mnie.
  • Odpowiedz
@Jurigag: Zależy od okoliczności. Za 1500zł składając kompa z nowych części nie kupisz karty "dobrej" a dzisiejsze karty "przeciętne" i tak mają osiągi podobne do kart "dobrych" z tamtego okresu. Nie ma tu się czego doszukiwać.
Ja bym do 1,5k brał 750tke. Jak jest możliwość dopłaty to wtedy rozglądałbym się za czymś nowym i lepszym.

@Reinspired Narazie i udanego zakupu
  • Odpowiedz
@Reinspired: Podsumowując - ja polecam wziąć ten zestaw polecany przez darklight bez karty, i wziąć zamiast niej używaną HD 7870.

Można też wziąć WD Caviar Blue w wersji 1TB bo jest niewiele droższa.
  • Odpowiedz
@darklight: przecież wrzuciłem ci testy...... przestań polecać ten syf fanboyu, błagam r7 260x jest wydajniejsza lub na równi w TEJ SAMEJ CENIE więc czemu ma płacić za gorszą kartę ? aktualnie nvidia sensowne karty ma tylko gtx 970 i 980, poniżej w każdym przedziale cenowym amd > nvidia, za 2-6 miesięcy(w sumie nie wiadomo kiedy TSMC się ogarnie z 20nm) się zmieni i nvidia nigdzie nie będzie miała lepszych kart
  • Odpowiedz