Wpis z mikrobloga

Tak serio, jak gra "Mirror's Edge" może być uznana za dobrą? Chciałem kiedyś nawet ją kupić, więc jak dostałem ten tytuł za darmo w wersji na #ps3 to całkiem się ucieszyłem xD Fabuła to dno i metr mułu, główna bohaterka to niezbyt urodziwy i strasznie niezręczny różowy pasek więc też słabo, grafika mocno kłuje w oczy i nie chodzi mi że się zestarzała tylko bardziej o ten sterylny styl, gram w ciemnym pokoju na TV 50 cali i po 15 minutach z grą muszę robić przerwę aby mi oczy odpoczęły xD Sama rozgrywka też nie lepsza, myślałem że jak gra wyszła tyle lat temu to błędy zostały wyeliminowane ale jednak nie, przenikanie przez tekstury, bohaterka która odmawia złapania się krawędzi bo ma ochotę skoczyć na główkę czy nie odpalające się skrypty to jest normalka xD Pomimo wszystko uznałem że przejdę i może zrozumiem geniusz w czasie postępów lub chociaż zdobędę jakieś trofea jednak...w 8 rozdziale po wdrapaniu się do wieży i wejściu do szybu wentylacyjnego jest bug (on istnieje xD) który zawiesza całą konsolę i trzeba etap przechodzić prawie od nowa xD Oczywiście proces się ciągle powtarza co mi uniemożliwia przejście tej genialnej gry xD Super gra kuhwo xD
#gry #konsole #tagujebochce #mirrorsedge
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kashankovsky: I jeszcze wszędzie te czerwone podświetlenia żebyś przypadkiem się nie zgubił w tych korytarzach.
Poza tym ja rozumiem gdyby bieganie było żeby umilić czas podróży- w Prince of Persia rozwiązali to bardzo dobrze. A w Mirror's Edge wytrzymałem chyba 3 godziny, bo powtarzanie tych samych przeszkód w różnych kombinacjach szybko mi się nudzi.
  • Odpowiedz
@enzojabol: Innowacyjna to owszem była, ale to jej jedyna zaleta jak dla mnie xD Może na innej platformie gra się lepiej i nie ma takiego festiwalu błędów jakich doświadczyłem xD Nie mówiąc o genialnym systemie checkpointów, wdrapuje się w jakieś wysokie miejsce, nagle popełniłem błąd i spadam, podczas spadania Faith złapała się kawałka rusztowania jakieś pół kilometra niżej to uznałem że lepiej się zabić niż dymać ponownie na górę, szkoda
  • Odpowiedz
@Kashankovsky: też mi się nie podobała, niby chciała być płynną i szybką grą, a akcja co chwilę się zatrzymywała bo okazywało się że na połowę tych rurek nie da się wspiąć i musisz szukać tej, o którą chodziło twórcom. Monotonne, zbyt długie, a kiedy jeszcze strzelało do ciebie 10 przeciwników naraz, można było zjeść pada z irytacji.
  • Odpowiedz
@Elec: no ale za pierwszym razem tak nie przejdziesz, to jest speedrun doświadczonego gracza. Jak się wyszkolisz to i Fallouta przejdziesz w pół godziny.:) A liczy się pierwsze wrażenie.
  • Odpowiedz
@Elec: Ten bug był poruszany na wielu forach tak swoją drogą, np.
tu i tu, a po wpisaniu w google frazy "chapter 8 freeze" wyświetla tego pełno xD Można uznać że gra nie jest dla mnie i nie trafia w mój gust ale przewidzeń to ja nie mam xD
  • Odpowiedz
@Elec: Nie zaczynaj tego znowu, gównoburz z #pcmasterrace to codziennie przybywa miliony, ja osobiście gram na każdej platformie, a z PC nawet jestem związany zawodowo, mam również Pegazusa, PSX, Nintendo 64, PS2, PS3, PS4 i grywam na każdej z platform w zależności od tytułu (np.Skyrim - PC, Fifa - PS4) xD
  • Odpowiedz