Aktywne Wpisy
Guadalajara +137
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +165
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Ok, kończę ten projekt bo mi za dużo czasu przepalał.
Uczyłem się nieco blendera, więc postanowiłem wymodelować pewną twarz. Dlatego ten jegomość, bo w necie nie ma jego dobrych modeli 3d. Postanowiłem zrobić lepszy. W komentarzach dodatkowe foty.
źródło: final_a
Pobierzdobre teksturki są kosztowne i bardzo czasochłonne
no i nie jestem jeszcze na tym levelu
źródło: final_b
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Selfie z wydrukowanym ;p
30cm wysokości, na Ender 3 V3 Plus
źródło: temp_file3786366599542125434
Pobierzkwestia zrobienia shadera skóry, który decyduje czy postać wygląda jak z gliny albo na prawdziwą... nie umiem tego no i drogie takie mapy są
źródło: temp_file4218950276720619026
Pobierzźródło: 68f4a28140ef8d010b41c9e540cb
Pobierz