Wpis z mikrobloga

Mirki, proszę was o pomoc. Jest niedziela. Ostatni raz spałam dłużej niż 2 godziny w poprzednią sobotę (3.01). Pracuje po 12 godzin na zmiany nocne i dzienne, naprzemian. Dodam że mam Hashimoto i przyjmuję leki na niedoczynność tarczycy, jestem szczupła ale po ostatnich 4 nockach schudłam 3 kilo.
Co mam zrobić żeby spać? Dziś wzięłam tylko połowę przepisanej mi dawki leku. Po pracy (skończyłam 0 19) wypiłam melisę, połknęłam 2 tabletki nasenne około 22 i spałam 2 godziny. Zaplusujcie to proszę, nawet jeśli nie wiecie jak mi pomóc. Może rano zobaczy to ktoś kto zna się na medycynie. Jak bardzo jest to dla mnie szkodliwe? Ja nawet nie czuję senności. Jestem po prostu bardzo zmęczona.
#zdrowie #pomocy #pytanie #zebramoatencje
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ciagleloginzajety: Jakie tabletki nasenne łykasz? Tak jak ktoś już wyżej pisał, jedną z mocniejszych i najbardziej selektywnie działających substancji jest zolpidem, na wiki znajdziesz listę preparatów w których się znajduje. zależy od jak dawna masz problemy ze snem i czego właściwie oczekujesz, bo jeśli to sprawa doraźna i potrzebujesz tylko czegoś co z miejsca i niezależnie od okoliczności da 4-6h snu to pisz pw
  • Odpowiedz
@ciagleloginzajety: super porady w kolejnosci wg skutecznosci:
1. Zero ekranow (tablet, tel) na godzine przed snem, zero jedzenia na 2h, zatyczki do uszu/rolety, obnizyc temp pokoju + stilnox
Jak nie pomoze:
2. Zmiana pracy na jednolite godziny
3. Wizyta u endokrynologa
  • Odpowiedz
@ciagleloginzajety: żryj te tabletki bo jak je odłożysz to nie wyprodukuje ci sie w organiźmie coś co przenosi inne coś i w rezultacie pogorszysz sobie stan 10-krotnie. Unormuj godziny tak żeby chodzić spać o tej samej porze, jak masz nerwy to wypij słodkie p--o ale jak nerwica minie to je odstaw żeby się nie uzależnić.
  • Odpowiedz