Wpis z mikrobloga

@Surfer328 Nie no, już nie palę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie próbowałem combo tabletka + papieros. Bardziej chodzi mi o trening silnej woli niż o aspekty medyczno/finansowe. Jedyny efekt uboczny jaki zaobserwowałem na razie to koszmary w nocy.
@wkubal: ja palę z przerwami od jakiś 10-11 lat. Przed sylwestrem nie planowałem rzucać. Ale trafiłem na domówkę, gdzie jarane było w kuchni. Sam jarając byłem odepchnięty tym smrodem etc. etc. że następnego dnia po prostu przestałem i na razie idzie bez problemu. Przy okazji odstawiłem na jakiś czas wódkę i blanty, żeby było łatwiej.

Chciałem to zrobić od dawna. Rzucało mi się na portfel, zdrowie, samopoczucie, ale jakoś nie mogłem
@RidgeForrester: No mam te chwile, kiedy po prostu zawsze sięgałem po papierosa. Np. po jedzeniu lub tak jak Ty wspomniałeś. Podobno zły nawyk można wyeliminować tylko poprzez zastąpienie go dobrym. Tylko co ja mam robić? Klocki lego układać? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@wkubal: ja tak serio planuje ze za kazdym razem kiedy zechce mi sie jarac zrobie 10pompek albo 1 krzyzowka

kiedys byl plan zeby zamiast pompek walic hansa w kask ale po jednym dniu juz mnie bolal i poszedlem po fajki, klocki oddalem chrzesniakowi zostaja pompki i krzyzowki
@wkubal: to moje 3 podejscie w ciagu pol roku, akurat dzis zjaralem ostatniego wiec zbyt wczesnie na takie wnioski. Ze wczesniejszych obserwacji wiem ze na smakach az tak sie nie skupiam ale apetyt mam taki ze w lodowce taka rotacja ze w sumie wydaje na jedzenie 2 razy tyle co na fajki