Aktywne Wpisy
AlienFromWenus +19
Po ślubie nazwisko powinna zmienić ta osoba, która chce, obie, bądź żadna, a nie, że w 99,9% przypadków MUSI to być kobieta, bo tak pambuk kazał i chłopy w spódnicy xD
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #oswiadczenie #slub #religia
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #oswiadczenie #slub #religia
at0th +15
Pociąg pendolino relacji Gdynia -> Warszawa. Siedzę spokojnie w pierwszej klasie. Przede mną dosiadają się Ukraińcy, facet, kobieta i zapewne ich kilkuletnia córka.
Jak tylko usiedli od razu dziecku musiała włączyć bajkę na telefonie, oczywiście bez słuchawek, sama zasiada do robienia makijażu.
Zero reakcji po zwróceniu uwagi, żeby wyłączyła ten cholerny dźwięk i mało tego nawet nie zrozumiała, że do niej mówię. Kiedy w końcu podszedłem i jasno powiedziałem jej prosto w
Jak tylko usiedli od razu dziecku musiała włączyć bajkę na telefonie, oczywiście bez słuchawek, sama zasiada do robienia makijażu.
Zero reakcji po zwróceniu uwagi, żeby wyłączyła ten cholerny dźwięk i mało tego nawet nie zrozumiała, że do niej mówię. Kiedy w końcu podszedłem i jasno powiedziałem jej prosto w
1. Budka z lodami - tutaj pytanie o prowadzenie małej gastronomii w UK, jakie są wymagane pozwolenia, regulacje sanepidu przy produktach "to go" bez konsumpcji na miejscu. Jak wyregulować dostawy półproduktów z zagranicy? Jakieś porady, linki?
2. Sklep internetowy z elektroniką. Konkretnie elektronika zamawiana z Chin #alibaba z własnym brandingiem. Czy trzeba jakieś papiery na cło wyrobić? Jaką działalność zarejestrować?
Jaką formę prawną przedsiębiorstwa wybrać? Moja żona pracuje na self-employment, czy to wystarczy jeśli zarejestrujemy obie marki na nią?
Będę wdzięczny za każdą rzeczową pomoc w tym zakresie!
#londyn #dzialalnoscgospodarcza
1. Musisz miec kurs higieny. Potem wystepujesz do councilu o rejestracje. To sa wlasciwie tylko formalnosci. Robisz z czego chcesz dopoki nie staniesz sie bezposrednim importerem na przyklad spoza EC
2. Zwykle SE.
Są jeszcze jakieś kwalifikacje lokalu (chyba s1 s2 s3 czy cos takiego) które określają co może byc w nim sprzedawane?
@benzdriver: SE czyli self-employment? nie musze się zarejestrowac na jakichś izbach celnych itp?
http://www.2010.voa.gov.uk/rli/en/basic/find/valuation/2010/13924550000/11807082000
Zgadza sie. Dopiero kiedy przekroczysz pewien pulap musisz sie rejestrowac. Generalnie, dopoki nie wpadasz w VAT nikogo nie interesujesz...