Wpis z mikrobloga

@andrzejcebula: Nie chciałem zadać pytania, ale podrzucić Ci mój wpis jakiś czas temu, bardzo w temacie. Ale masz rację, jak wrzucę go tutaj to mogę przy okazji pomóc większej ilości osób.

http://www.wykop.pl/wpis/10333010/tfwnogf-przegryw-friendzone-ostatnio-trafiajac-zno/ - jakiś czas temu podjąłem się tłumaczenia "No more Mr. Nice Guy". Niestety z mnóstwa różnych przyczyn zadanie mnie przerosło i obecnie jestem w trakcie 2 rozdziału i nie wiedzę opcji żebym to dokończył, ale przynajmniej początek warto
  • Odpowiedz
@andrzejcebula: To co napisałeś to taka mocno okrojona wersja książki The Power of Habit - wersja dla stulejarzy. Swoją drogą motzno polecam jeśli kogoś zainteresował temat wzorców/nawyków/przyzwyczajeń.
  • Odpowiedz
@andrzejcebula: bardzo dobry tekst ;) Fajnie, może komuś też oczy się nieco szerzej w kierunku psychologii otworzą, bo ta świeża wciąż nauka jest spychana trochę na boczny tor.

Jedna rzecz warta uwagi. Osoby które określają się stulejarzami często też doświadczają frustracji. Bywa, że rozpamiętują długo swoje porażki i pomimo miliona racjonalnych myśli i wytłumaczeń nie potrafią znaleźć magicznego środka, rozwiązania a jedyne co rośnie to złość, czy też wcześniej wspomniana
  • Odpowiedz