Wpis z mikrobloga

Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć ten dziwaczny fenomen bekowej grupy? Nikt inny z żadnych innych wykopowych grup nie wkłada tyle wysiłku żeby pokazać swoją przynależność i przekonać innych (a przede wszystkim samych siebie i własne psychiki) o swojej wyjątkowości, wyższości i elitarności.

O co chodzi z tym zwalczeniem kompleksów na forum ze śmiesznymi obrazkami?

#4konserwy #bekazlewactwa #lewackalogika #prawackihumor #pytanie #humorobrazkowy
Pobierz
źródło: comment_B8iuNUKkHZobcvhwAWQAYyPmeeonVIpx.jpg
  • 32
@Codziennie_Niskie_Ceny: 4konserwy zachowują się w zupełnie inny sposób. Po prostu kolejna wykopowa grupa, która zbiera różnych ludzi skupionych wokół jakiegoś celu. Nikt nie próbuje wszystkim na około tłumaczyć o swojej wyższości z racji samej przynależności do jakiegoś internetowego klanu. Nikt nie płodzi dziesiątek "śmiesznych" obrazków o Żydach i gojach. Normalni ludzie w internecie.

Neuropa jest w tym wszystkim chyba najbardziej podobna do wykopowej grupy nastoletnich fanów chińskich bajek z depresją. A
@bruceivins: Po pierwsze rzeczy o których piszesz istnieją realnie. A neuropa to wymysł wykopu. Po drugie to nie jest jednostkowy przypadek, a cała dość liczna grupa ludzi, który praktycznie bez przerwy opowiada skrajnie powtarzalne dowcipy o Żydach i próbuje przekonać wszystkich i siebie o swojej wyższości. Czasem werbalnie, czasem przez tego typu obrazki. Tego jest zdecydowanie za dużo żeby traktować to tylko jako żart.
@fantomasas: Następnym razem trafiaj we właściwe wpisy proszę.

@bruceivins: Zobacz nie tylko na te żenujące obrazki, ale na całokształt. Czy normalni, dorośli ludzie dziesiątki razy piszą sami o sobie, że:

Neuropa to siły dobra desperacko walczące z zalewającą Wypok falą zła. Ostatnia skała rozsądku w morzu głupoty. Legenda obrosła tysiącem mitów i milionem kłamstw. To bohaterowie, na których Wypok nie zasługuje, ale których potrzebuje. Neuropa to łopata w ciemności, strażnik
@neib1: Raczej źródłem niekończącej się żenady. Po prostu w rzeczywistym świecie, w którym ludzie uczą się, pracują, spotykają ze sobą na mieście na piwo, czy w klubie takich ludzi nigdy nie spotykam i nie spotykałem. Byłoby mi przykro, gdyby wykop został przez nich zepsuty do końca.