Aktywne Wpisy

waro +135
Czy Warszawę można już oficjalnie uznać za najbrzydszą stolicę Europy, czy jeszcze za mało takich kloców postawiono, by zasłużyć na to miano?
#warszawa
#warszawa
źródło: gf-1Xe4-4LkS-KPm2_muzeum-sztuki-nowoczesnej-w-warszawie-1280x960
Pobierz
pancreaticcarcinoma +138
Kiedy myślisz, że z rodaczkami nie może być już gorzej i nagle wjeżdża taki post… ciąg dalszy w komentarzu. Jeszcze dzieci w to wciągają (╯︵╰,) #p0lka #logikarozowychpaskow #tinder
źródło: IMG_7141
Pobierz

Od listopada tego roku pracuję nad moją pracą inżynierską. Badam w niej drożdże, a dokładniej biomasę pofermentacyjną. Jednym z oznaczeń które wykonuje jest pomiar zawartości cukrów. Dzisiaj pełny chęci i zapału do pracy rozmroziłem moje próbki, przygotowałem sprzęt laboratoryjny, oberwałem od techników i zacząłem przelewać z jednej kolby do drugiej probówki. Dodałem DNS (takie coś co wykrywa cukier) pogotowałem i wrzuciłem na spektofotometr (DNS zmienia barwę pod wpływem cukru, ta mądra maszynka sprawdza jak bardzo) Wrzuciłem wyniki do excela, wróciłem do akademika i obliczam. Zgodnie z obliczeniami, by zawartość cukru w tym co badam wynosiła 0% powinienem... tego cukru dosypać. Tak więc zastanawiam się czy sprzedawać mój wynalazek na małą skalę jako środek odchudzający, czy może sprzedać patent i dostać szybo dużą gotówkę. Jakieś porady?
#studbaza #heheszki #trustmeimanengineer