Wpis z mikrobloga

#cnc #projektowanie Mirony i Mirabele (choć pewnie nie). Potrzebują wykonać kilkadziesiąt(set) sztuk elementu z metalu lub drewna. Gdzie szukać osób, które wykonają projekt, który będę mógł później podesłać do zakładu zajmującego się obrabianiem CNC? W załączniku moja próba rysunku pomocniczego (fachowców prozę o oszczędzenie mi komentarzy, to jest materiał pomocniczy), a tutaj podobny element do wglądu: http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/60117678037/CNC_Metal_Lathe_Turning_Parts_for_Earphone.jpg. Element na rysunku będę jeszcze dokładnie wymiarował i dostarczę do zlecenia. Gdzie szukać ludzi, którzy to zaprojektują dobrze, a "po taniości"? Czy wykonanie takiego elementu na sztuki (ok. 100) jest realne?
cyberpunx - #cnc #projektowanie Mirony i Mirabele (choć pewnie nie). Potrzebują wykon...

źródło: comment_bvkuGAluF9PFNZkTNadZ4miTQg1vrW0q.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cyberpunx: W zakładzie CNC nie mają gościa który potrafi zrobić projekt na podstawie szkicu/wymiarów?

Coś takiego to w sumie nawet sam pewnie dałbyś radę w CADzie zrobić bo wygląda na prosty projekt.
  • Odpowiedz
@cyberpunx: W drewnie nikt ci takiej dokładności nie zagwarantuje.

A odnośnie pytania. Jak zrobisz dokladny rysunek nawet ręcznie to z nim spokojnie możesz uderzać do producenta. Nie musisz miec "projektu", od tego są w firmie ludzie.
  • Odpowiedz
z jakiego materialu? Rysunek to porazka :D

@NewGuy: Daruj, nie mam wiedzy na ten temat żadnej to rysunek pomocniczy, żeby się zorientować w temacie. PW odblokowane.

W zakładzie CNC nie mają gościa który potrafi zrobić projekt na podstawie
  • Odpowiedz
@cyberpunx: Najlepiej metal. Plastik ok, ale na formy wtryskowe, a raczej na ich oplacenie cie nie będzie stać. Sam rysunek na podstawie szkicu to prosta sprawa. Jak dasz .dwg to będzie idealnie. (plus pdf).
  • Odpowiedz