"Ale najlepszym dowodem, jaki posiadamy na to, że podróż w czasie nie jest możliwa i nigdy nie będzie, jest to, że nie przeżywamy dziś najazdu hord turystów z przyszłości"
A może zielone ludziki, które to ponoć Nas odwiedzają, to właśnie tacy My z przyszłości? Może za pare tysięcy lat tak właśnie bedziemy wyglądać?
że nie przeżywamy dziś najazdu hord turystów z przyszłości
@sztajek: no chwila, taki mądry a gada bzdury. A co jeśli to my jesteśmy pierwszą linią czasową, która wynajdzie podróż w czasie? W takim razie na razie nie ma kto do nas podróżować. (⌐͡■͜ʖ͡■)
@sztajek: Cóż wycieczki z przyszłości wywołały by duże niekoniecznie pozytywne konsekwencje. Więc wydaje mi się, że podróże w czasie w przyszłości są ograniczone jakimś prawem. I wątpię, żeby było używane w celach "turystycznych" do Ziemi. To raczej testy. Tak mi się wydaje.
@virto: Tez mysle, ze moze to dzialac na takiej zasadzie, ze nasza przeszlosc zostawia po sobie jakis slad, ktory moze kiedys odczytamy, ale w ingerowanie w zdarzenia raczej nie ma szans.
@sztajek: ludzie o czym my mówimy? Jedynym,, wystarczającym i koniecznym dowodem na to że nie możemy podróżować w czasie wstecz jest to że prędkość światła jest stała nieprzekraczalna. Każda obserwacja we wszechświecie to potwierdza i c--j. A argument hawkinga jest dla takich ludzi którzy nawet nie są w stanie wyobrazić takich pojęć jak relatywizm. Ale na wykopie jest elita internetu i myślę że rozumiecie prawdziwy powód. Nie ma nie można
@sztajek: przy odpowiednio dużej grawitacji czas płynie wolniej, ale nigdy szybciej. Są rzeczy po prostu niemożliwe, takie jest moje zdanie. Cofnięcie się do przeszłości wiązałoby się z możliwością ingerencji w nań, a to mogłoby stworzyć niewyobrażalne błędy logiczne.
@mrst: co "co"? Jeśli to my jako pierwsi wynajdziemy podróż w czasie to kto ma nas niby teraz odwiedzać? Pierwsze trzeba coś wynaleźć, żeby z tego korzystać tak? (⌐͡■͜ʖ͡■)
Jego twierdzenie po prostu zakłada, że nasz przyszłość już się kiedyś wydarzyła.
A jeśli ktoś, gdzieś, kiedyś znajdzie w kosmosie zajebiście wielkie lustro, które będzie oddalone 500 lat świetlnych od nas, to przy patrzeniu na nie będzie widział Ziemię sprzed 1000 lat?
"Ale najlepszym dowodem, jaki posiadamy na to, że podróż w czasie nie jest możliwa i nigdy nie będzie, jest to, że nie przeżywamy dziś najazdu hord turystów z przyszłości"
A może zielone ludziki, które to ponoć Nas odwiedzają, to właśnie tacy My z przyszłości? Może za pare tysięcy lat tak właśnie bedziemy wyglądać?
przed chwilą był u mnie ja z przyszłości i powiedział żebym nie przeglądał mirko bo marnuje sobie życie, ale ja sie nie dam omamić s---------i
@sztajek: no chwila, taki mądry a gada bzdury. A co jeśli to my jesteśmy pierwszą linią czasową, która wynajdzie podróż w czasie? W takim razie na razie nie ma kto do nas podróżować. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Jego twierdzenie po prostu zakłada, że nasz przyszłość już się kiedyś wydarzyła.
Koniec dyskusji. Nawet w zasranym programowaniu musisz pierwsze uruchomić pętlę, żeby w nią wejść.