Wpis z mikrobloga

#webdev #zendframework #zend #php

Znam PHP całkiem całkiem, tworzę witryny w oparciu o MVC itd. Od kilku dni ogarniam sobie ZF2 i idzie mi to dość sprawnie, tylko mam kilka rozkmin:

1) Na przykład moduł autoryzacji (rejestracja, logowanie, przypominanie hasła itd), lepiej stworzyć sobie swój własny, który znam na wylot i potem stosować go w kolejnych projektach? Czy znaleźć sobie jakiś gotowy na githubie, który pasuje mi najlepiej, doskonale go poznać i z niego korzystać?

2) Mam hosting z DirectAdmin i jak wiadomo pliki strony wrzuca się tam do katalogu public_html. Jak wrzucić cała aplikację ZF2, skoro plik index.php znajduje się w katalogu public?
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy znaleźć sobie jakiś gotowy na githubie, który pasuje mi najlepiej, doskonale go poznać i z niego korzystać?

@Zaszczyk: Poznać i korzystać.

Pisząc własny moduł popełnisz wiele błędów, na które twórcy istniejącego już dawno się natknęli i
  • Odpowiedz
Czy znaleźć sobie jakiś gotowy na githubie, który pasuje mi najlepiej, doskonale go poznać i z niego korzystać?

@Zaszczyk: zanim zaczniesz szukać na githubie, zauważ, że istnieje Zend\Authentication :)
  • Odpowiedz