Wpis z mikrobloga

#windows

Muszę zrobić format i się zastanawiam, czy instalować windowsa 8.1 czy windowsa 10?

A jak 8.1 to możecie podać mi link, albo nazwę do tej aplikacji od ms, co tworzy obraz systemu na pendrive z aktualizacjami? Ostatnio na #dobreprogramy chyba czytałem o tym, ale nazwy ni cholery nie pamiętam.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebobik: Wiesz, od windowsa 7 instalowałem te wersje testowe i było ok, więc się po prostu zastanawiam, czy teraz też tak nie zrobić.

A dobreprogramy może i są komercyjne, ale czasem coś ciekawego można tam przeczytać. A masz jakąś alternatywę do tego portalu?
  • Odpowiedz
@piotreek88: 10-tka to dopiero wczesny preview wiec raczej nie nadaje się do codziennego użytku. Opcja z 8.1 jest dużo lepsza, bo to stabilny i szybki system. Moim zdaniem nawet lepszy niż poczciwa siódemka.

Poza tym dobreprogramy to straszny syf. Trochę takie kółko wzajemnej adoracji. Radę daje jedynie blog macminik'a na temat Apple oraz wojny użyszkodników pod recenzjami przeglądarek... XD
  • Odpowiedz
@mjut: Mam 8.1 zainstalowany, ale jak instalowałem win10 tą pierwszą wersję, to zrobiłem obraz systemu. Ta pierwsza wersja win 10 startowała u mnie co 2 raz, więc przywróciłem obraz tego win 8.1 i od tego czasu działa wolniej pomimo ssd. Nie mówię, że się zamula, bo chodzi w miarę ok, ale przed tym przywracaniem było jeszcze lepiej :)
  • Odpowiedz