Aktywne Wpisy
SereneCipher +4
Czym według was jest miłość?
kleksiq +85
Muszę się komuś wygadać.
Dziś zmarła moja Mama, rozległy zawał serca. Serce nie podjęło pracy po Koronografi...
Może na szczęście nie wiedziałem rko na Rce. Ojca reanimowałem i ten widok zostanie ze mną do końca życia. Tu zimne bezduszne ciało. Przez ostatnie 8 lat w Domu Opieki, przeszła dwa udary. A teraz zamiast Dom opieki będzie cmentarz...
Dziś zmarła moja Mama, rozległy zawał serca. Serce nie podjęło pracy po Koronografi...
Może na szczęście nie wiedziałem rko na Rce. Ojca reanimowałem i ten widok zostanie ze mną do końca życia. Tu zimne bezduszne ciało. Przez ostatnie 8 lat w Domu Opieki, przeszła dwa udary. A teraz zamiast Dom opieki będzie cmentarz...
Chłopiec miał niewiarygodne szczęście, że na każdym etapie trafił na odpowiednich ludzi, od policjanta do specjalistów w Prokocimiu. Gdyby którekolwiek ogniwo było słabsze, nie bylibyśmy teraz tacy szczęśliwi. Znam lekarzy, którzy stwierdzili by zgon dziecka na miejscu zdarzenia, bez "bawienia się" w wyprowadzanie z hipotermii.
#999 #medycyna
Komentarz usunięty przez autora
i dalej że zadzwonili gdzie mieli zadzwonić, pojechali sprawnie tam gdzie trzeba, uratowali dzieciakowi życie itd...
@bialepaski:
Minister Zdrowia dopuścił do pracy w ZRM lekarzy, którzy mają wypracowane 3000 godzin w IP szpitala. To kolejny krok w tył, bo do tej pory trzeba było mnieć odpowiednią specjalizację. Ci lekarze o których mówiłem (oczywiście to niewielki procent całości) na pewno nie szkolą się od lat. No chyba, że 4mg Dexavenu przy nzk jako lek pierwszego rzutu to
Jesteś lekarzem?
Jakie wrażenie sprawiam? Ja na #tylkonocny nie widzę dokładnie słownika i sam walę literówki.
Jeśli możesz to przytocz konkretny zapis obligujący do doskonalenia. Przejrzałem na szybko ustawę i nie znalazłem.
To jednak jego obowiązek, więc dziwi cała ta otoczka z ministrem włącznie.
Co to byłby za wpis bez twojego kolejnego bólu d--y i nagonki na lekarzy, tak każdy z nich ma ustawowy obowiązek ciągłego doskonalenia się.
http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=&m...y=0&ma=3297
Jeżeli czujesz sie taki niedoceniony to może warto pomyśleć nad zmianą zawodu?