Wpis z mikrobloga

Który z tych dwóch tematów pracy licencjackiej, waszym zdaniem może przydać się w przyszłej w pracy i podczas szukania pracy?

1. Wealth management - bankowość dla klientów zamożnych na przykładzie XYZ, YZX i ZXY.

2. Bankowość korporacyjna - porównanie oferty XYZ i ZYX.

#studia #pytanie #ekonomia #banki #pracalicencjacka
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jakubnn: Pracę tak czy siak muszę napisać i wolę żeby choć w małym stopniu się przydała. Po co mam pisać o czymś, co mnie nie interesuję, ani na nic się mi i nikomu innemu nie przyda?
  • Odpowiedz
@Emdowu: heh...nie zrozum mnie zle ale temat pracy licencjackiej/magisterskiej w tym chorym kraju nie jest wazny podczas poszukiwania pracy. Rekruterzy maja to gleboko w dupie jezeli nie startujesz na specjalistyczne stanowisko (nie na specjaliste ds.sprzedazy w SKOKu itp).
  • Odpowiedz
@jakubnn: Tylko WM. Problem w tym, że o WM jest jest bardzo mało informacji dostępnych na stronach, w banku też nie podzielą się żadnymi informacjami.

Przy drugim temacie jest o tyle łatwiej bo jest dużo informacji na stronach banków. Myślałem też o temacie "bankowość dla firm na przykładzie banku XYZ" i to by było jeszcze lepsze tylko jest bardzo mało literatury na ten temat.
  • Odpowiedz
Myślałem też o temacie "bankowość dla firm na przykładzie banku XYZ" i to by było jeszcze lepsze tylko jest bardzo mało literatury na ten temat.

@Emdowu: Moja rada - jeśli nie pracujesz w bankowości ani nie masz dojścia do pracowników i wewnętrznych procedur to nie bierz się za ten temat. Skoro praca ma być "na przykładzie" to powinieneś skupić się na ofercie banku i procedurach związanych z danymi produktami, a
  • Odpowiedz