Wpis z mikrobloga

@aaandrzeeey: ja gram tylko single, ale swego czasu interesowałem się jak ludzie grają na multi i zacząłem próbować wielu rzeczy, bo podobnie jak ty byłem wielkim fanem magii, ale okazało się, że jednak nie jest ona taka super.

Tak jak mówi @Kapoan jeśli chodzi o magię, to bitwy wygrywają niskopoziomowe czary na masterze jak slow/haste, curse/bless, blind. Z wysokopoziomowych to w zasadzie: modlitwa, klonowanie, berserker i armageddon (ja osobiście akurat nie
@Kapoan: @jombsik: dziwne rzeczy prawicie...

Ja grywałem w homm3a od 1999...

głównie single i zasadniczo rozwalałem wszystkich.

Jechałem na magii i nekro.

Nie grałem już od paru lat, ale chętnie bym zweryfikował wasze rewelacje...
@aaandrzeeey: generalnie niezależnie od stylu grania na singlu da się przejść wszystko na najwyższym poziomie trudności, pod warunkiem, że rozwój bohatera ma ręce i nogi oraz umie się dobrze grać.

Ja właśnie instaluje od nowa h3 pod wpływem tego wątku, żegnaj zaliczenie kolosa :-(
@Kapoan: Ja też bym wybrała łucznictwo. Szczególnie, że @GraveDigger gra zamkiem, a tam są kusznicy i kapłani, którzy są baaardzo przydatni, szczególnie w większej grupie i z przeciwnikiem z małym zakresem ruchów. Co prawda krzyżowcy i te cholerne konie nie ruszają się za daleko, ale to i tak nie będzie miało znaczenia, jak dorobi się archaniołów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aaandrzeeey: Wisdom to rzecz którą bierze się właściwie tylko dla miejskiego portalu, przy czym na normalnych rozgrywkach multi ten czar i tak jest wyłączony więc ta umiejętność to strata slota. Zaklęcie rzucasz raz na turę, mass slow/haste/bless czy blind robią więcej niż np. implozja, łańcuch piorunów czy inne pierdoły. Fajerwerki nie wygrywają gier : ) Jedna magia (zależne od miasta też, w Cytadelii np. woda jest 'must have') to max, a