Wpis z mikrobloga

Kurdebele mirki, miałem dziś majstra od montażu internetu wiercil mi dziurę na klatkę do kabla, efekt jego pracy na zdjęciu.

A ja kompletnie na niczym z remontami się nie znam, pomoże ktoś co muszę kupić do zalatania tego? A i do dziurki na kabel w korytarzu co wymyślić, bo otwór jest większy niż kabel. Dzięki! #remonty #remont #s--------------o
SoIScream - Kurdebele mirki, miałem dziś majstra od montażu internetu wiercil mi dziu...

źródło: comment_b7AL0gGAK1AAfXm1bRYPSWFYBcS7D5ha.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@So_I_Scream: Takie kwiatki jak ta dziura powstają gdy podczas robienia przewiertu pcha się wiertarkę jak głupi, zamiast pozwolić jej powoli - milimetr po milimetrze - wywiercić otwór.

Tak na przyszłość. :)
  • Odpowiedz
@m_bielawski: pozwolę sobie sprecyzować: kup szpachle gipsową, bo możesz np kupić gips budowlany a on zasycha w 3 minuty i potem się źle z nim pracuje. a co do gotowych zapraw to są droższe i o ogólnie nie polecam bo długo schną i w trakcie schnięcia mogą trochę "popłynąć"
  • Odpowiedz
@polskiArab: Albo za duży udar do starych ścian.

@So_I_Scream: Gips to najtańsza opcja. Wymieszaj z odrobiną wody i jak będzie miał konsystencje hmmm gęstej śmietany to nakładaj na zwilżoną ścianę, w przeciwnym wypadku może nie złapać się zapylonej ściany.
  • Odpowiedz