Wpis z mikrobloga

Mirasy, dzięki za rady we wpisie wpisie

Po latach spędzonych z androidem (od wersji 2.1 do 4.4.4) przesiadam się na #windowsphone Zamówiłem Lumie 930 ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XAIMEII: Czego ma załować? Tych tandetnie wykonanych Szajsungów, lagującego kalkulatora? ( ͡º ͜ʖ͡º)

A może pierdyliarda aplikacji "puść bąka", "latarka", "śmieszne dzwonki i tapety"?
  • Odpowiedz
@mlnrz: @Jebas: Phone,w wersji 8+ spisuje się W MIARĘ dobrze, piszę jako użytkownik wersji 7,8,na której praktycznie żadnych przydatnych aplikacji nie ma. I po co ja tak bardzo się napalalem na ten 8mpx aparat :/
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Jebas: bez przesady - moja 2 letnia xperia t do dziś działa płynnie.

Natomiast z high endowych słuchawek wybrałem lumie ze względu na solidną budowę (czyli brak szkła czy aluminium z tyłu). Budowa zdecydowała, że z wyścigu odpadły z3 i htc M8. Samsung s5 po prostu mi się nie podoba
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@XAIMEII: a widzisz - to tak jakbyś działał na android.x<4.1 i mówił ze system do d--y. Win 8.1 już się sprawdza jako użyteczne narzędzie na codzień. Spr tez aplikacje i działają dobrze te, których używam dotychczas
  • Odpowiedz
@mlnrz: To dziwne, bo moje poprzednie Androidy straaasznie lagowały [HTC One M7, Samsung S3, Samsung S4, Xperia Z, Xperia Z1]

Kup high-end z Androidem - laguje.

Kup low-end z Windows Phone - nie laguje.
  • Odpowiedz
@mlnrz: Ja ogólnie zbudowałem sobie taką opinie na temat tego systemu, potrafiłem zrozumieć,że może ten telefon nie ma miliona funkcji,a dzwonek można ustawić tylko przy pomocy jakiejś tam aplikacji,a transfer plików można tylko przez specjalny program. No ale w tym telefonie nawet specjalnie dzwonić się nie da. Dodam że telefon w miarę nowy,bo ma może z rok. W każdym razie Lumii 800 nie poleciłbym nawet wrogowi. Inne telefony z tej
  • Odpowiedz
@mlnrz: Zapomniałem dodać, że zapchałem w nim całą pamięć wewnętrzną, oraz przy większej ilości aplikacji dostawał czkawki, aż proces lagdroida wywalało ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Windows Phone i iOS nie mają tego problemu.
  • Odpowiedz
@XAIMEII: Dzwonek wrzucasz do 'ringtones' i to wszystko. Żaden program nie potrzebny. To samo tyczy się transferu plików. Zune zostało wycofane. Plug and Play ;]
  • Odpowiedz
@XAIMEII: Moim zdaniem Z3 też jest bardzo elegancka ale tylko, jeżeli się go nie używa. W praktyce szkło zbiera odciski dłoni i wyglada fatalnie. Ponadto na szkło prewencyjnie należy zainstalować szkło hartowane co juz zmniejsz a walory estetyczne. Żadne case'y w moim przypadku nie wchodzą w grę bo sa obskurne i tylko zwiększają telefon.

@Jebas: czyli typowa krytyka androida - system do d--y (ale ciii, że źle go
  • Odpowiedz
@mlnrz: Jak go źle używałem? Bo odpaliłem sobie wiele aplikacji i zapchałem całą pamięć? To Android ma ograniczenie do kilku aplikacji w tle, oraz pozostawienie znaczącej ilości wolnego miejsca?

To ja dziękuję za taki system. Na WP i iOS mogę zapchać całą pamięć i odpalić nawet 10 aplikacji w tle i nie będzie zacinki.
  • Odpowiedz
@XAIMEII: Chwila, piszesz "będziesz tego żałował", a potem piszesz o Windowsie 7.8, który już zdążył odejść do lamusa i nie ma go na żadnej nowej Lumii - to chyba trochę nieuczciwe, nie uważasz? :P
  • Odpowiedz
@mlnrz: tylko uważaj jak spadnie. Nokie są telefonami jednorazowego spadnięcia. Mówię to ja, właściciel "niezniszczalnego" galaxy s3 i jednospadnięciowej nokii 8-)
  • Odpowiedz