Wpis z mikrobloga

@ungaged: niekoniecznie. wszystko zależy jak dbasz o soczewki długoterminowe. rekordowo ( z konieczności ) soczewki dwutygodniowe nosiłem dwa miesiące i nic mi się z oczami nie działo. z drugiej str. przy jednodniowych nabawiłem się zapalenia spojówek ( musiał się dostać jakiś syf przy zakładaniu )

@tiger5000: soczewki24 żeby daleko nie szukać. vision express i interoptyk mają wysokie marże. poszukaj w okolicy zwykłego opytka - często mają dobre ceny
  • Odpowiedz
@kfasu: a tam gadasz, jednodniowe nie wychodza drozej, a jak nie chcesz zalozyc to nie zakladasz, nie ma tej calej zabawy z czyszczeniem pojemniczka i zmiana plynu.

czy 2tygodniowe mozna nosic 2 miechy? fizycznie da rade, ale nabawisz sie zapalenia jakiegos, one traca wlasciwosci, gdyby mozna bylo tak to nie byloby podzialu na czasowe
  • Odpowiedz
@ungaged: wychodzą podobnie patrząc z perspektywy miesiąca.

2-tygodniówki da radę bez problemu nosić do miesiąca i nie tracą swoich właściwości. tylko trzeba bardziej dbać.

rozbrajają mnie soczewki półroczne :)
  • Odpowiedz
@ungaged: trochę tak.

@tiger5000: tak w ogóle to bardzo jesteś napalony na soczewki? pytam bo sam po dwóch latach wkładania paluchów do oczu, i problemów ze skupieniem wzroku w pracy, stwierdziłem że zamiast ładować kasę w soczewki lepiej odłożyć na laserową korekcję.
  • Odpowiedz
@kfasu: wolę niż okulary, też chcę zrobić sobie laserową korekcję, tylko nie muszę jeszcze poczekać, skoro mam 19 lat? a tak generalnie to ile teraz wychodzi za to?
  • Odpowiedz
@tiger5000: pierwsze z brzegu metod jest sporo i ceny też różne. najważniejszy warunek to nienoszenie soczewek przez jakieś dwa lata przed zabiegiem ( taki wymóg lekarze postawili znajomej, która chce zejść z wady -8 )
  • Odpowiedz