Wpis z mikrobloga

@pumpkinguy: No właśnie te 70% jest zadziwiające. Najprawdopodobniej ludzie wychodząc z założenia, że "Shrek i tak wygra" nie poszli na wybory, bo nie chcieli stawiać na przegrywa (nawet takim tekstem dostałem od rodziny, kiedy powiedziałem, że głosowałem na kogoś innego).

@ElToro: Nikogo lepszego nie było - fakt, ale z drugiej wyższy wynik konkurenta, lub nawet - w skrajnie dobrym przypadku - druga tura pokazałyby poniekąd Shrekowi i jego
  • Odpowiedz
@pumpkinguy: Ona jest dla mnie największym zaskoczeniem. 17% to bardzo dużo dla kompletnie nieznanej osoby przed wyborami. Nie wiem skąd ona wytrzasnęła tych wyborców.
  • Odpowiedz
@Onde: Co do drugiej tury to cieszę się, że jej nie będzie. Nie będzie dodatkowych kosztów, a i plakaty szybciej znikną z ulic. Nie wierzę, żeby cokolwiek wpłynęło na Zaleskiego jeśli chodzi o stosunek do mieszkańców. Do emerytury ma już pewną pracę. Myślę, że za 4 lata już mu się nie będzie chciało.
  • Odpowiedz
@pumpkinguy: Ja o niej pierwszy raz usłyszałem podczas tej kampanii, za to kandydatów z PiS i KNP znałem dużo wcześniej. Po informacjach z Nowości wygląda na to, że zostanie ona prawdopodobnie radną, bo do rady miasta też startowała.
  • Odpowiedz
@Onde: a dla mnie 70% nie było jakimś wielkim zaskoczeniem. Rozmawiałem z rodziną kogo by wybrali i dlaczego i słyszę "Zaleskiego, bo zbudował most, bo nowe inwestycje, drogi, bla bla bla" ludzie nie patrzą na dziurę w budżecie. Liczy się efekt i to co widać gołym okiem a nie w księgach :)

Również jestem zaskoczony wynikiem tej kobiety. Obstawiałem wynik jednocyfrowy. Chociaż co ciekawe anty-toruń podaje, że ledwo ledwo wchodzi
  • Odpowiedz
anty-toruń

@kruszyniasty: Co to za ukryta opcja bydgoska? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie widzę informacji, że ledwo wchodzi do Rady Miasta. Co więcej, jak na partię praktycznie znikąd zebrali 4 mandaty - uważam to za spory sukces.
  • Odpowiedz
W ogóle to ledwie wchodzienie kandydatki na prezydenta, która zdobyła w skali miasta 14 proc. poparcie, to gigantyczny błąd Czasu mieszkańców. Metodologia tych ludzi kładzie się i kwiczy – wystawić w najmniejszym okręgu liderkę swoich list to istny strzał w stopę. Jeśli skończy się to dla nich dobrze, to przez farta, a nie przez logikę.

@pumpkinguy: Sukces spory, przyznam.
  • Odpowiedz