Wpis z mikrobloga

W zeszłym tygodniu kupiłem laptopa Dell Inspiron 7537. Ogólnie jestem zadowolony, i5 daje radę pomimo, iż jest to model niskonapięciowy, Geforce 750M pozwala mi grać w Shadow of Mordor w b. wysokich ustawieniach z 40-50 klatkami.

Jest jedno ale... WiFi...

W sąsiednim pokoju nie mam co liczyć na 80Mbs które na starym laptopie wyciągam bez większych problemów. Na Dellu zwykle wyciągam 30Mbs. Pełna prędkość jest tylko metr czy dwa od routera. W pokoju gdzie zasięg jest słaby, stary laptop wyciąga 20-30Mbs, nowy 0,5-2Mbs. Oczywiście kreski zasięgu na max, teoretyczna prędkość wg szczegółów połączenia to 300Mbs. Ech w serwisie powiedzieli że to "normalne działanie WiFi".

Wypełniłem formularz zwrotu do sklepu, bo jeszcze nie minęło 10 dni od zakupu.

Muszą mi uznać to, czy powiedzą, że bezpodstawnie zwracam i żebym spadał? Kupione w x-kom.pl

#laptopy #dell #laptop #notebook #komputer #xkom
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bodzi_dzwunik:

hej, mam ten sam problem co ty w tym poście z przed roku.

Jak potoczyła się dalej sprawa? x-kom wymienił ci laptopa czy miałeś problemy.

U mnie niestety od zakupu mineło już ok 14 dni. Do tej pory podejrzany był zły sterownik od karty, ale niestety po aktualizacji sterownika bez zmian :-(
  • Odpowiedz
@dzikaZlasu: ja oddałem w przeciągu tych 14 dni, więc xkom nie miał nic do gadania. Dzwoniłem wcześniej do serwisu della i mi jakiś pracownik powiedział, że to co opisuję to normalnie działanie wifi, więc nie ryzykowałem. Z resztą gdzieś na necie czytałem. że nawet w USA nie uznają tego jako usterki.

Najlepszą opcją dla ciebie wydaje się być kupienie innej karty sieciowej i jej wymiana. Można to zrobić bez zrywania
  • Odpowiedz
@bodzi_dzwunik: Ok, dzięki za odpowiedź. Troszku szukałam na necie i chyba kupię kartę wifi na usb. Boję się właśnie tego, że odeśle a serwis nie uzna tego jako usterkę. A po tym wszystkim laptop wróci do mnie w nie wiadomo jakim stanie. Bo poza tym wifi to mi się mocno podoba :-)
  • Odpowiedz