Maslo klarowane, 3-4 plasterki szynki dojrzewającej (opcjonalnie można dodać cebulę). Po usmażeniu szynki (+cebuli) dodać pół puszki pomidorów krojonych bez skórki i małą łyżeczkę harrissy. Odparować wodę. Zrobić 2 otwory na jajka, wbić jajka, przykryć patelnię i na małym ogniu czekać aż białko się zetnie ale najlepiej jak żółtko będzie jeszcze płynne. Popieprzyć i udekorować szczypiorkiem.
Zamiast się nawpychać postanowiłem elegancko zjeść. Udało mi się? (。◕‿‿◕。)
Burger wołowy, na pomidorze i cebuli w awokado zamiast bułki. To wszystko na roszponce z pomidorkami cherry z własnej produkcji sosem miodowo-musztardowym.
Wołowina szarpana z biedry (porcja na dwie-trzy osoby) Warzywa (15 minut na 200 st.C, później dołożone mięso i 30 minut na 220 st.C) na ziemniaki stopione masło (słone) z siekanym czosnkiem na wołowinę trafił świeży szczypior
Niezłe, polecam. Do wołowiny Sokołów dodaje sos BBQ.