@LipaStraszna: wywar z liścia laurowego, ziela angielskiego, liści selera i kilku grzybów, w tym ugotowane ziemniaki, kapusta pekińska, kawałek białej rzodkwi. Na patelni podduszona cebula, starte na tarce osobno ugotowane w skórce buraki, do tego śmietana i przecier pomidorowy. Zawartość patelni wrzucona do garnka, pogotowane, dosmaczone (sól, pieprz, troszkę cukru, troszkę octu ryżowego, odrobina sosu rybnego i worcestershire), na koniec wrzucona fasola z puszki, dużo natki pietruszki i koperku. Na ogół
Zagrałam wreszcie mecza i szkoda szczempić ryja, nie można sobie na start zakupów zrobić, bo zaraz mango i clarity wykupujo. Mapa wielka, nie wiadomo z której strony się oglądać, gdzie iść, co robić, bo co chwila ktoś coś - lotusy srotusy, wisdom rune, watchery. Teraz to najlepiej mają bohaterowie z niewidzialnością/mobilni żeby skakać z miejsca na miejsce. Może się przekonam ale na razie średnio mi to wygląda. #dota2
@Vinizius: też grałam wczoraj i rzeczywiście za dużo tego. Może z czasem nauczę się pamiętać, że tu trzeba złapać jakiegoś dodatkowego orba czy coś, ale wczoraj to ledwie ogarnęłam jak sobie dobrze wardy poustawiać. I można by się zgodzić z tezą o mobilnych boharerach, bo zanim PL się nafarmił to riki już zdążył grę wycarry'ować (nie mam pojęcia jak to napisać). Inna bajka, że nie wiem co zrobili z DK, ale
@mlodyfubu @klimatyzator : to mocny wywar wołowy z paloną cebulą i dużym kawałkiem imbiru. Ja miałam mostek oraz coś co wyglądało jak krowie kolano. Do tego uprażone w całości przyprawy - cynamon, nasiona kolendry, kardamon, anyż. Na koniec dosolone i chluśnięte hojnie sosem rybnym. Do podania makaron ryżowy, czosnek z octem, sambal oelek, szczypiorek, natka kolendry, pokrojona cienko wołowina z zupy. Ilości przypraw itp. nie podaję bo to każdy ma inny gust.
Ufff szybsza od papieża ( ͡~ ͜ʖ͡°) Tusz i kredki Wiosna - dama dworu z epoki Heian w stroju wiosennym. Wielką wagę przywiązywano wtedy do odpowiednich zestawień kolorystycznych szat (mnóstwo warstw kimon i żakietów nawalonych jedno na drugie), np. w pamiętniku z epoki zawarto wspomnienie, że jakaś dama miała nieco za blady odcień jednej z szat i wszyscy się na nią gapili z politowaniem. Istnieją źródła opisujące
Czy ktoś z Was zna i może polecić drukarnię (czy jakiekolwiek inne przedsiębiorstwo), która wydrukuje karty do gry, plansze na podstawie dostarczonych materiałów? #grybezpradu #planszowki #gryplanszowe #kiciochpyta
@math1982: placek: mąka, sól, woda, oliwa - zwykły podpłomyk. Na to śmietana z pieprzem i gałką muszkatołową, cebula, boczek. 220 stopni. @Kapsel_ tam jest rzułta morda ukryta
@maegalcarwen: bo boczek je się z musztardą na 1.5cm plastrach, ewentualnie w zupie. Wtedy Twoje plasterki w twarzystwie grochu, dają możliwość ugotowania 2 litrów solidnej strawy. Wtedy wydajność z boczku osiąga poziom duńskiej hodowli trzody.
Jak się wam Muerta podoba? Klasyka gatunku, jest u mnie to dostaje wciry, jest u przeciwnika i rozwala wszystkich. Jak na razie widziałam ją tylko jako carrego #dota2
@maegalcarwen: ja to banuje w kazdym meczu. Za każdym razem jak jest u mnie w drużynie to dostaje bęcki. Ma top5 najniższych winrate-ów na te chwilę. Może coś sie zmieni jak dodadzą agha i sharda, ale jak na razie to lipa straszna imo
@Vinizius: pod koniec gry i z itemami to wiadomo że każdego rozwali. Dobrze że w twoim zespole się trafiła ( ͡°͜ʖ͡°) podobno i supportować nią można ale jakoś nie mogę się przemóc i spróbować
Wyzwanie plastyczne 2/23 Temat: interakcja dwóch postaci Farby wodne, cienkopisy
Tutaj mamy podwójną interakcję bo 2 postaci w znanej i lubianej grze Contra, oraz 2 postaci kierujące postaciami. Przypomina mi się gdy jako dziecko grałam w Contrę (fioletowa kaseta) z moją siostrą cioteczną, brałyśmy opcję że zaczynamy z 99 życiami każda co starczało maksymalnie do 5 poziomu bo ciągle ginęłyśmy xD
@maegalcarwen: nie masz czwórki masz zdestabilizowanego mida i offa plus zamienili rolami insanie i tego coacha i wyszła marmolada że nikt nie grał swojego i wyszło co wyszło mało to zmienia bo dzisiejszy patch wywróci wszystko do góry nogami i teraz się zaczyna sezon dopiero
Nie mogąc się zdecydować na doprawienie pieczonego boczku, okazałam salomonową mądrość i rozcięłam boczek na pół ( ͡°͜ʖ͡°) jedna połówka po polsku z majerankiem i czosnkiem, druga po chińsku z sosem sojowym, przyprawą 5 smaków i hojnym chluśnięciem bimbru gruszkowego, wyszło pysznie #gotujzwykopem
@maegalcarwen: hejt za azjatyckie wpływy (po polsku lepsze) ale szacunek za pomysl i ciekawosc smakow i chec obojga jednoczesnie acz znowu hejt za salomona :D generalnie chyba wyszlo 2:3 wiec pozytywnie, smacznego