Dobra, właśnie dostałem powiadomienie z inpostu, że cyrkulator #sousvide czeka w paczkomacie (@Mirkosoft - kupiłem ten la.va, zobaczymy jak będzie się sprawował)
Co weekend będę testował przepisy będę zdawał relację bez ściemy, nie będę oszukiwał tylko dlatego, że wydałem hajsy na sprzęt (zrobię to dla osób co zastanawiają się czy SV jest dla nich i czy warto. W kuchni umiem kilka rzeczy zrobić, ale do dobrego gotowania bardzo daleko).
Osoby z tagu
Co weekend będę testował przepisy będę zdawał relację bez ściemy, nie będę oszukiwał tylko dlatego, że wydałem hajsy na sprzęt (zrobię to dla osób co zastanawiają się czy SV jest dla nich i czy warto. W kuchni umiem kilka rzeczy zrobić, ale do dobrego gotowania bardzo daleko).
Osoby z tagu
Test 1 z #sousvide.
Ok, zrobiłem mniej więcej tak jak pisał @Lrrr,
1. Zrobiłem Pierś ze skórą.
2. Pierś lekko rozpłaszczyłem tłuczkiem(garb), grubość wyszła 3cm.
3. Obficie z góry posypałem solą i pieprzem, tak aby równomiernie była na całej piersi.
4. Wrzuciłem do lodówki
5. Około po 2h wrzuciłem do wora.
6. Wlałem wodę do pojemnika i nastawiłem 65
@WykopowyGeodeta: jak chcesz zmienić teksturę to zjedź z temperaturą do 60. Ewentualnie do solanki możesz wrzucić (szukaj equilibrium brine). Opcji masz dość sporo, ale sprawdziłbym też czy cie cyrkulator nie oszukał na temperaturze bo wygląda mi na trochę więcej niż 65 ale to ciężko ocenić bo polskie