Co najlepiej do golenia na zero/prawie zero? Maszynki na wkłady mnie mocno podrażniają, a mam tak twardy zarost, że ostatnie ostrze do one blejda się stępiło chyba po 2-3 użyciach. Jest jakaś elektryczna maszynka która tez potrafi golić jak oneblade albo nawet lepiej? Myślałem o philipsie series 5000 #golarka #golenie #broda
Siemka w moim kompie szumią mi wszystkie słuchawki, sprawdziłem na drugim lapku i tam jest okej. Z czego to wynika? Walnięty jack? Czy jakbym kupił przejściówkę z jacka na USB to mogłoby być lepiej, czy może karta dźwiękowa jest walnięta? Nawet nie wiem, czy tu jest jakaś karta dźwiękowa, bo to jakiś 5-letni laptop lenovo ideapad #dzwiek #audiofile #komputery
@agsbajahs: Jeśli ten "Twój komputer" to laptop to polecałbym sprawdzić, czy zakłócenia pojawiają się również po odłączeniu zasilacza i wszystkich urządzeń peryferyjnych. Jeśli wtedy znikają to winny może być kiepski zasilacz (np. zamiennik z niewystarczającą filtracją) albo któreś urządzenie peryferyjne (zwróciłbym szczególną uwagę na te z podświetleniem).
Nawet nie wiem, czy tu jest jakaś karta dźwiękowa, bo to jakiś 5-letni laptop lenovo ideapad Musi być, jeśli jest dźwięk bardziej zaawansowany niż piski
Czy coś się spieprzyło z ostrzami do one blade czy może mój akumulator już nie ładuje się na maxa. kupiłem nowe ostrza ze oficjalnej strony i jak pierwsze dwa golenia to była klasa, tak teraz normalnie ostrze zatrzymuje mi się we włosach. A mówie tutaj o 3 dniowym zaroście i o goleniu tego na "zero" samym ostrzem. Nigdy nie miałem czegoś takiego i nawet mocno użytymi ostrzami goliło mi się lepiej #
@agsbajahs: nwm ale polecam mega polać sobie policzki ciepłą wodą z prysznica przed goleniem a po goleniu całkiem zimną Nawet jak się golę po 4-5 dniach to to nie boli (używam jednorazowelych maszynek)
@agsbajahs: oczywiście że warto. Tylko potem nie możesz tego zepsuć. Tu masz chyba najlepszą ściągę pizzową. Bardzo poważnie podejdź do traktowania ciasta po wyrośnięciu, bo wszystko zepsujesz.
ile mąki/wody dajecie na jedną kulkę? na pizze w stylu napolitany, 28-30 cm średnica? Ja zrobiłem ostatnio 2 kulki z 500g mąki i 320ml wody ale jednak ciasto ostatecznie było za grube. Grube boki z ciastem, jak i sam środek dość gruby #pizza #jedzenie #gotujzwykopem
@agsbajahs: cholera wie, jakie pizze robisz tymi kalkulatorami bym się nie przejmował za bardzo, bo to dla purystów. jedyne co, to każdemu pizzomaniakowi polecę kupić G3Ferrari dobry piec, dobre zagniecenie (sam robot nie wystarcza) i trochę doświadczenia i jest w pytę
Poleca ktoś jakąś szkołę hiszpańskiego w Warszawie? Typowy stacjonarny kurs dla początkującego. Słyszałem o el puerto i cervantesie. #warszawa #hiszpanski #jezykiobce
Sa jakies spoko słuchawki douszne albo dokanałowe z mikrofonem? Coś w budżecie do 100 ziko. Słyszałem o tych razerach hammerhead ale sporo podróbek jest i chyba jednak przekracza budżet. #sluchawki
@yaroszek: obecnie mam takie do iphona na jack i one były mega spoko ale coś mi się kabel przetarł i są bardzo ciche. Kiedyś też używałem jbl t110 ale one miały bardzo słaby mikrofon
@agsbajahs: ja kładłem blachę odwrócona, na to kamień i pod samą grzałka, grzanie góra dół. Jak wkładałem pizze to grill włączałem i starałem się tylko wrzucać jak grzałka była czerwona.
@agsbajahs: Technika panie, technika. Mi dopiero po około dwudziestu plackach zaczęło wychodzić formowanie z którego jestem zadowolony. No i żeby ciasto się nie rwało to po pierwsze musisz mieć dobrze rozwinięty gluten: najprościej po wyrobieniu zostawić ciasto pod przykryciem na 15-20 minut a potem je „złożyć” - rozciągasz je i składasz na pol, tak ze 3 razy i zobaczysz ze jest gładsze i formuje się taka jakby błona z glutenu.
@bartowsky: formowanie i trzymanie to wszystko robiłem, może za małe kulki miałem. Ale jak mówie zamiast powietrza w boki to dałem tam ciasto i środek był jak kartka papieru z dziurami. Szkoda troche, bo sporo czasu mnie to kosztowało, a poszło do kosza
Robił ktoś z tego przepisu https://youtu.be/G-jPoROGHGE i powie mi jak to skalowac na 4 pizzę? Czy wszystko mam przeskalowac łącznie z tym poolish czy poolish zostawić jak jest i po prostu dać potem mniej? #pizza #gotujzwykopem
#topmodel